Markedet holder foden på bremsen

Dansk Kalv-kategorien holder skansen, mens de øvrige kategorier i Danish Crown Beef falder med virkning fra på mandag.

Danish Crown Beef sænker med virkning fra på mandag alle kreaturkategorier med 50 øre pr. kg, mens Dansk Kalv-noteringen fastholdes.

Mens højtiden for grisekød og and nu for alvor har indfundet sig, er forbruget af oksekød over de senere måneder gået tilbage. Årstiden taget i betragtning er det faldende salg ikke uventet, og hos Danish Crown Beef lægger man sig i selen for at finde alternative afsætningskanaler, oplyser virksomheden i en markedskommentar.

- Markedet har flyttet foden over på bremsen, men det er så at sige en tendens, vi har set komme. Foruden den kommende juletid, som naturligt betyder et fald i salget, har den høje afregningspris samt inflationen også gjort sit til at lægge en dæmper. Vi vinder stadig kampagner hos detailkæderne, hvilket er glædeligt, men når det øvrige detailsalg taber momentum, bliver konkurrencen om kampagnerne blot skarpere. Når det så er sagt, lykkes vi stadig i lange træk med at afsætte produkterne, så frostlageret ikke vokser unødigt, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Eksport taber fart

På eksportsiden, som gennem de sidste måneder har formået at holde høj kadence i salget, mærker man også en smule afmatning. Ordrerne finder stadig vej til Danish Crown Beef, men kunderne har fået øget fokus på prissætningen.

- Markedet har stadig puls, men vi skal være skarpe på priserne. Vi står i en situation, hvor kunderne stadig meget gerne vil aftage vores produkter, men betalingsvilligheden er ikke på det samme høje niveau som i sommers. Så mens kunderne i Sydeuropa og Grækenland stadig efterspørger varer fra både fersk- og frostkataloget, skal priserne være »rigtige«, siger Henning Sønnichsen.

Som følge af de nuværende markedsvilkår og en deraf lav efterspørgsel, sænkede det private slagtehus Himmerlandskød forleden noteringen med 50 øre pr. kg på alle kategorier.

Læs også