Auktion skal give de unge muligheder

Bathau Holsteins gentager succesen fra sidste år og

afholder avlsdyrauktion den 29. april ved Tjele.

Familien Haugaard fra Bathau Holsteins ved Tjele er igen i år klar med en avlsdyrauktion. Det sker lørdag den 29. april klokken 17.00.

Selv er Jørgen Haugaard, som ejer Bathau Holsteins, startet med otte køer og syv tønderland jord i 1988 og har arbejdet sig op til det, han har i dag – 385 årskøer og 400 hektar.

Han kom ikke selv fra en avlsfamilie og ved derfor, hvordan det er at starte en avlsbesætning op ved at købe dyr ind. Og netop det er baggrunden for at holde en auktion.

- Jeg ønsker at skabe muligheder for de mange unge interesserede i Danmark. En mulighed for at købe god genetik, som kan gøre sig gældende både på lokale dyrskuer og Landsskuet, siger Jørgen Haugaard.

Auktion for anden gang

Tankerne bag auktionen gik i sommers op i en højere enhed, da en af køerne, som var blevet solgt på auktion, stod i toppen på Landsskuet i Herning.

Sidste år var nemlig første gang, hvor Bathau Holsteins afholdt auktion, og her købte KS Dairy ved Kristian Skov, Aars, en ko (66280-5530) efter tyren Light My Fire.

- Hun fik en ærespræmie ved de unge køer på Landsskuet og er dermed blandt de bedste unge køer i Danmark, fortæller Jørgen Haugaard.

For familien Haugaard er det med dyrskuer, og også auktionen her, et familieprojekt. En interesse og passion, som alle deltager i. Familien har stor erfaring indenfor udstilling af dyr og har da også haft flere modeldyr og ærespræmiedyr på Landsskuet. Foruden en lang række topplaceringer ved lokale dyrskuer, Agro Nord og lignende.

Auktionsdyr fra flere avlere

Når auktionen løber af stablen sidst i april, vil der ikke alene være dyr fra Bathau Holsteins, men også andre avlere. Ligesom der også vil kunne købes embryon-pakker.

Auktionen begynder klokken 17.00 på Aalborgvej 182 i Tjele, og der vil blive serveret øl og pølser.

Kataloget kan findes på Facebook under »TAG Sale på Bathau«, og auktionsdyrene kan ses fra klokken 15.00 på auktionsdagen.

Læs også