Dansk oksekøds klimaaftryk: Hvor mange knapper kan der skrues på?

Der er potentiale for at reducere udledningen af CO2 fra dansk oksekød med 20-30 procent. Det viser undersøgelse fra Seges Innovation.

En undersøgelse foretaget af Seges Innovation viser, at det er muligt at reducere CO2-udledningen fra dansk oksekød med helt op til 20-30 procent afhængigt af, hvor drastiske ændringer, der laves, og hvor mange dyr der bliver tildelt metanhæmmende stoffer.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om CO2-afgift

Et ekspertudvalg med Michael Svarer i spidsen har givet deres anbefalinger til tre modeller for en CO2-afgift på landbruget. Men hvad vil den betyde for landmanden?

Læs mere her

Læs også