Nyt system hjælper med at tage bedre beslutninger

Ny løsning fra DeLaval bruger kunstig intelligens til at advare om koens sundhedstilstande og giver mulighed for at se ko-lokalisering når som helst.

DeLaval har lanceret et nyt værktøj, DeLaval Plus Behavior Analysis, til gårdsstyring. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

DeLaval Plus Behavior Analysis bruger data fra sensorer til at registrere hvert dyrs adfærd og analysere hver kos data ved hjælp af kunstig intelligens. Det hjælper ifølge DeLaval blandt andet mælkeproducenter med at identificere syge køer tidligt og finde køer i brunst – og skal dermed gøre det nemmere at håndtere en kvægbesætning.

Det nye system kan også spore koens placering i stalden hvert andet sekund, hver dag, hvilket gør det lettere at finde køer, der har brug for opmærksomhed som behandling, inseminering med mere.

Daglige opdateringer og realtidsinformation bliver leveret til mælkeproducentens smartphone, der hjælper med at administrere opgavelister mere effektivt.

- Ved at reagere hurtigt på en ko og med den rette handling kan mælkeproducenter øge ydelsen på deres gård ved at øge koens produktivitet og velfærd, siger Joaquín Azocar, Solution Manager, DeLaval Farm Management Systems og tilføjer:

- Mælkeproducenter med DeLaval Plus Behavior Analysis har fuldstændig overblik over deres køer.

Data skaber overblik

Systemet fungerer med de nye DeLaval BioSensor-øremærker, der automatisk kommunikerer med installerede datamodtagere i hele stalden.

Dataene deles med DeLaval DeepBlue – en avanceret platform for kunstig intelligens – som analyserer dataene. Systemet giver overblik over brunstsandsynlighed, beregner drøvtygning og ædeadfærd, og returnerer oplysningerne til mælkeproducenterne i form af handlingsrettede opgaver og letforståelig information, så de kan træffe bedre, hurtigere og mere præcise beslutninger.

Værktøjet, der er tilgængeligt med eller uden ko-lokalisering, kan tilpasses flere staldindretninger.

Besætningsstyring er rykket et niveau op

Familien Riddell, der malker 90 køer i Ontario, Canada, har installeret DeLaval Plus Behavior Analysis på deres bedrift.

- Hvis koen ikke har det godt, fortæller grafen på computeren os det, før vi kan se det med det blotte øje, fortæller Jaclyn Riddell.

Hendes mand, Travis, bemærkede også, at den kunstige intelligens tager besætningsstyring til næste niveau.

- Den ser, mere end vi kan se og finder ting hurtigere, end vi selv kan, siger han.

Læs også