bannerPos

DeLaval overrækker robot nummer 500

Robotten overrækkes her til Franz-Josef og Sebastian Göke sammen med forhandler Tobias Tenhumberg (fra venstre.)
24-03-2020 13:25

Foderskubberrobotten DeLaval OptiDuo nummer 500 blev forleden overrakt til sin nye ejermand i Tyskland, mælkeproducent Sebastian Göke.

Sebastian Göke fortæller, at han valgte den automatiske foderskubber, fordi automation og dyrevelfærd er vigtig for ham.

- Jeg var overbevist af teknologien lige fra starten. Især da der ikke er noget foderspild. Det er en kæmpe forskel fra andre systemer for mig, og vi ser frem til at se den i aktion siger mælkeproducenten 

Den familiedrevne gård i det nordvestlige Tyskland med cirka 100 malkekøer er fremtidsorienteret og skal snart skifte fra konventionel malkning til et automatisk malkesystem, forlyder det.

Forhandleren Tenhumberg Tier und Technik installerede OptiDuo-robotten hos Sebastian Göke.

- Den største fordel er systemets sikkerhed. Takket være induktionssystemet, kører OptiDuo’en helt pålideligt, siger forhandleren. 

- Endnu en fordel er den spiralformede dobbeltsnegl, som ikke kun skubber foderet men som også blander det. Denne funktionalitet overbeviser mange kunder, og det sikrer, at foderet altid er friskt og attraktivt for køerne, forklarer Tenhumberg.

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next