bannerPos

DeLaval overrækker robot nummer 500

Robotten overrækkes her til Franz-Josef og Sebastian Göke sammen med forhandler Tobias Tenhumberg (fra venstre.)
24-03-2020 13:25

Foderskubberrobotten DeLaval OptiDuo nummer 500 blev forleden overrakt til sin nye ejermand i Tyskland, mælkeproducent Sebastian Göke.

Sebastian Göke fortæller, at han valgte den automatiske foderskubber, fordi automation og dyrevelfærd er vigtig for ham.

- Jeg var overbevist af teknologien lige fra starten. Især da der ikke er noget foderspild. Det er en kæmpe forskel fra andre systemer for mig, og vi ser frem til at se den i aktion siger mælkeproducenten 

Den familiedrevne gård i det nordvestlige Tyskland med cirka 100 malkekøer er fremtidsorienteret og skal snart skifte fra konventionel malkning til et automatisk malkesystem, forlyder det.

Forhandleren Tenhumberg Tier und Technik installerede OptiDuo-robotten hos Sebastian Göke.

- Den største fordel er systemets sikkerhed. Takket være induktionssystemet, kører OptiDuo’en helt pålideligt, siger forhandleren. 

- Endnu en fordel er den spiralformede dobbeltsnegl, som ikke kun skubber foderet men som også blander det. Denne funktionalitet overbeviser mange kunder, og det sikrer, at foderet altid er friskt og attraktivt for køerne, forklarer Tenhumberg.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next