DeLaval overrækker robot nummer 500

Foderskubberrobotten DeLaval OptiDuo nummer 500 blev forleden overrakt til sin nye ejermand i Tyskland, mælkeproducent Sebastian Göke.

Sebastian Göke fortæller, at han valgte den automatiske foderskubber, fordi automation og dyrevelfærd er vigtig for ham.

- Jeg var overbevist af teknologien lige fra starten. Især da der ikke er noget foderspild. Det er en kæmpe forskel fra andre systemer for mig, og vi ser frem til at se den i aktion siger mælkeproducenten 

Den familiedrevne gård i det nordvestlige Tyskland med cirka 100 malkekøer er fremtidsorienteret og skal snart skifte fra konventionel malkning til et automatisk malkesystem, forlyder det.

Forhandleren Tenhumberg Tier und Technik installerede OptiDuo-robotten hos Sebastian Göke.

- Den største fordel er systemets sikkerhed. Takket være induktionssystemet, kører OptiDuo’en helt pålideligt, siger forhandleren. 

- Endnu en fordel er den spiralformede dobbeltsnegl, som ikke kun skubber foderet men som også blander det. Denne funktionalitet overbeviser mange kunder, og det sikrer, at foderet altid er friskt og attraktivt for køerne, forklarer Tenhumberg.

Læs også