Forskere bag kødrapport: Der var gennemsigtighed

Samarbejdet med landbruget var kendt. Det har altid stået klart, at oksekødsrapporten blev lavet i et samarbejde med landbruget, skriver to medforfattere til oksekødsrapporten. Det fremgår af FødevareWatch, som henviser til søstermediet AgriWatch som kilde, og begge medier henviser til dagbladet Information.

To af medforfatterne, John Erik Hermansen og Lisbeth Mogensen, Aarhus Universitet, mener ikke, at de har forsøgt at holde samarbejdet med landbruget skjult, sådan som det er fremgået i den offentlige debat, skriver de i et debatindlæg i Information.

Oksekødsrapporten er blevet udarbejdet i samarbejde med blandt andet Landbrug & Fødevarer, som har skrevet afsnit i rapporten og påvirket en pressemeddelelse om resultaterne.

Men det samarbejde fremgår tydeligt, og det er der redegjort for i rapporten, mener de to forfatterne.

Tre journalister fra Information fastholder imidlertid deres synspunkt og ifølge netmedierne svarer de i avisen blandt andet:

»Det er et faktum, at forskerne fremstillede rapporten som uvildig forskning.«

Læs også