bannerPos

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Henrik Biilmann forlader Friland og bliver ny direktør i VikingGenetics. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
22-10-2019 13:26
Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

Henrik Biilmann er en erfaren international leder fra de landmandsejede andelsselskaber, Arla Foods, og senest i hans nuværende position som direktør i Friland, et datterselskab af Danish Crown Group, der fokuserer på økologisk svine- og oksekødsproduktion fra fritgående dyr.

Da den tidligere administrerende direktør, Rex A. Clausager, trådte tilbage i maj, startede bestyrelsen arbejdet med at søge efter en ny administrerende direktør.
- VikingGenetics er i en stærk udvikling med en klar strategisk retning. Det har været vigtigt for os at finde en ny administrerende direktør, som både forstår og respekterer vores stærke rødder i andelsbevægelsen og samtidig kan videreføre VikingGenetics konstante innovative og kommercielle udvikling. Med sin erfaring fra ARLA og Friland, har Henrik bevist evnen til at skabe resultater i landmandsejede andelsforeninger, siger bestyrelsesformand i VikingGenetics, Lars-Inge Gunnarsson og tilføjer:

- Vi har haft en stærk gruppe af kandidater til stillingen, hvilket har gjort os i stand til at vælge en erfaren direktør med stærke lederegenskaber. Fra sin stilling hos Friland, har Henrik også erfaring i at positionere et brand med fokus på bæredygtig produktion, hvilket vi ser som et godt match til VikingGenetics’ ambitioner.

Henrik Biilmann har været direktør i Friland siden 2013, men han var ikke i tvivl, da han accepterede stillingen i VikingGenetics.

- Jeg glæder mig meget til at tage fat på denne nye udfordring og møde medarbejderne i VikingGenetics. Jeg ser VikingGenetics som en andelsforening med meget tætte relationer til landmændene både internationalt og på hjemmemarkedet, og jeg ser frem til at møde medlemmerne i Sverige, Finland og Danmark samt de internationale kunder og partnere. Med min baggrund i andelsverdenen er jeg fuldt ud klar over forpligtelsen til at skabe værdi for medlemmer og kunder, siger Henrik Biilmann og fortsætter:
- Jeg synes, at virksomheden har haft en meget interessant udvikling helt siden starten. Jeg ser i VikingGenetics en datadrevet og innovativ virksomhed, der bringer banebrydende produkter på markedet. Samtidigt også en nøglevirksomhed i udviklingen af en rentabel og bæredygtig kvægsektor gennem innovative løsninger og genetisk materiale. Jeg glæder mig til at deltage i fortsættelsen og den videre udvikling af virksomheden.

Henrik Biilmann bor i Stavtrup i den sydlige udkant af Aarhus, Danmark, er 49 år, gift med Kirsten og har to døtre på 18 og 15 år.

Bauer har styr på vandet og brugervenligheden

Bauer har fået endnu mere styr på brugervenligheden i de seneste opdateringer på deres Rainstar E500-serie.

Semler viser frem fra øverste hylde

John Deere, Kramer, Väderstad og Sulky. Semler Agro har en masse at vise frem på Agritechnica.

Nye JCB-traktorer med avanceret affjedring

JCB, der importeres af Nicolaisen & Larsen A/S i Danmark, præsenterer en ny version af JCB 8000-serien.

Sensorer beskytter vildtet

Pöttinger lancerede under Agritechnica-udstillingen et nyt system, der afslører dyrene under skårlægning via SensorSafe.
Side 1 af 1689 (33775 artikler)Prev1234567168716881689Next