bannerPos

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Henrik Biilmann forlader Friland og bliver ny direktør i VikingGenetics. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
22-10-2019 13:26
Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

Henrik Biilmann er en erfaren international leder fra de landmandsejede andelsselskaber, Arla Foods, og senest i hans nuværende position som direktør i Friland, et datterselskab af Danish Crown Group, der fokuserer på økologisk svine- og oksekødsproduktion fra fritgående dyr.

Da den tidligere administrerende direktør, Rex A. Clausager, trådte tilbage i maj, startede bestyrelsen arbejdet med at søge efter en ny administrerende direktør.
- VikingGenetics er i en stærk udvikling med en klar strategisk retning. Det har været vigtigt for os at finde en ny administrerende direktør, som både forstår og respekterer vores stærke rødder i andelsbevægelsen og samtidig kan videreføre VikingGenetics konstante innovative og kommercielle udvikling. Med sin erfaring fra ARLA og Friland, har Henrik bevist evnen til at skabe resultater i landmandsejede andelsforeninger, siger bestyrelsesformand i VikingGenetics, Lars-Inge Gunnarsson og tilføjer:

- Vi har haft en stærk gruppe af kandidater til stillingen, hvilket har gjort os i stand til at vælge en erfaren direktør med stærke lederegenskaber. Fra sin stilling hos Friland, har Henrik også erfaring i at positionere et brand med fokus på bæredygtig produktion, hvilket vi ser som et godt match til VikingGenetics’ ambitioner.

Henrik Biilmann har været direktør i Friland siden 2013, men han var ikke i tvivl, da han accepterede stillingen i VikingGenetics.

- Jeg glæder mig meget til at tage fat på denne nye udfordring og møde medarbejderne i VikingGenetics. Jeg ser VikingGenetics som en andelsforening med meget tætte relationer til landmændene både internationalt og på hjemmemarkedet, og jeg ser frem til at møde medlemmerne i Sverige, Finland og Danmark samt de internationale kunder og partnere. Med min baggrund i andelsverdenen er jeg fuldt ud klar over forpligtelsen til at skabe værdi for medlemmer og kunder, siger Henrik Biilmann og fortsætter:
- Jeg synes, at virksomheden har haft en meget interessant udvikling helt siden starten. Jeg ser i VikingGenetics en datadrevet og innovativ virksomhed, der bringer banebrydende produkter på markedet. Samtidigt også en nøglevirksomhed i udviklingen af en rentabel og bæredygtig kvægsektor gennem innovative løsninger og genetisk materiale. Jeg glæder mig til at deltage i fortsættelsen og den videre udvikling af virksomheden.

Henrik Biilmann bor i Stavtrup i den sydlige udkant af Aarhus, Danmark, er 49 år, gift med Kirsten og har to døtre på 18 og 15 år.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next