Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

Henrik Biilmann er en erfaren international leder fra de landmandsejede andelsselskaber, Arla Foods, og senest i hans nuværende position som direktør i Friland, et datterselskab af Danish Crown Group, der fokuserer på økologisk svine- og oksekødsproduktion fra fritgående dyr.

Da den tidligere administrerende direktør, Rex A. Clausager, trådte tilbage i maj, startede bestyrelsen arbejdet med at søge efter en ny administrerende direktør.
- VikingGenetics er i en stærk udvikling med en klar strategisk retning. Det har været vigtigt for os at finde en ny administrerende direktør, som både forstår og respekterer vores stærke rødder i andelsbevægelsen og samtidig kan videreføre VikingGenetics konstante innovative og kommercielle udvikling. Med sin erfaring fra ARLA og Friland, har Henrik bevist evnen til at skabe resultater i landmandsejede andelsforeninger, siger bestyrelsesformand i VikingGenetics, Lars-Inge Gunnarsson og tilføjer:

- Vi har haft en stærk gruppe af kandidater til stillingen, hvilket har gjort os i stand til at vælge en erfaren direktør med stærke lederegenskaber. Fra sin stilling hos Friland, har Henrik også erfaring i at positionere et brand med fokus på bæredygtig produktion, hvilket vi ser som et godt match til VikingGenetics’ ambitioner.

Henrik Biilmann har været direktør i Friland siden 2013, men han var ikke i tvivl, da han accepterede stillingen i VikingGenetics.

- Jeg glæder mig meget til at tage fat på denne nye udfordring og møde medarbejderne i VikingGenetics. Jeg ser VikingGenetics som en andelsforening med meget tætte relationer til landmændene både internationalt og på hjemmemarkedet, og jeg ser frem til at møde medlemmerne i Sverige, Finland og Danmark samt de internationale kunder og partnere. Med min baggrund i andelsverdenen er jeg fuldt ud klar over forpligtelsen til at skabe værdi for medlemmer og kunder, siger Henrik Biilmann og fortsætter:
- Jeg synes, at virksomheden har haft en meget interessant udvikling helt siden starten. Jeg ser i VikingGenetics en datadrevet og innovativ virksomhed, der bringer banebrydende produkter på markedet. Samtidigt også en nøglevirksomhed i udviklingen af en rentabel og bæredygtig kvægsektor gennem innovative løsninger og genetisk materiale. Jeg glæder mig til at deltage i fortsættelsen og den videre udvikling af virksomheden.

Henrik Biilmann bor i Stavtrup i den sydlige udkant af Aarhus, Danmark, er 49 år, gift med Kirsten og har to døtre på 18 og 15 år.

Læs også