bannerPos

Kalvene skal have mere mælk når temperaturen falder

Seges opfordrer til, at man minimum tildeler 8 liter sødmælk dagligt.
17-10-2019 11:57

Når temperaturen udenfor falder, bør kalvene tildeles mere mælk. Hvis ikke, risikerer man, at det går ud over tilvæksten. Tildeler man kun fire liter sødmælk dagligt vil kalven, når temperaturen bevæger sig under frysepunktet, begynde at tabe sig.

Kalenderen siger efterår, og det betyder blandt andet, at temperaturen falder. Det gør, at kalvene skal bruge mere energi for at holde varmen. Energi, som de får ved at drikke mælk.

Når kalven drikker mælk, går det til at opretholde livsvigtige kropsfunktioner såsom muskelfunktionen – altså at kalven bevæger sig, opbygning af immunforsvaret og tilvækst.

Kroppen vil selv prioritere de vigtigste funktioner f&oslas

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.
Side 1 af 1850 (36993 artikler)Prev1234567184818491850Next