bannerPos

Medie: L&F-rapport er ubrugelig

Foto: Anne Louise Mikkelsen

Redaktionen

17-08-2019 10:34

Kritikken af en rapport fra Aarhus Universitet og DTU, som er bestilt af Landbrug & Fødevarer, tager til. Det skriver dagbladet Information.

Rapporten er ifølge en række eksperter så behæftet med fejl, at den reelt set er ubrugelig.

Ifølge rapporten udgør danskproduceret oksekøds klimaaftryk 11-15 procent af klimabelastningen fra danskernes fødevareforbrug, mens klimabelastningen fra nydelsesmidler som slik, øl og kaffe tilsammen udgør 28 procent.

Men ifølge lektor og fødevareekspert ved Aalborg Universitet, Jannick Schmidt, så tyder alt på, at klimabelastningen fra nydelsesmidler er overdrevet, mens aftrykket fra oksekød er sat for lavt.

Jannick Schmidt forklarer til Information, at tallene kommer fra 38 forskellige studier publiceret i perioden 1998-2016, som er baseret på »vidt forskellige« metoder.

Også Morten Birkved, som er professor MSO på Syddansk Universitets Livscykluscenter, retter skarp kritik mod rapportens regnemetoder.

- De sammenklasker en rapport mere eller mindre ukritisk på baggrund af nogle gamle og vidt forskellige typer undersøgelser. Det kan man ikke, siger han.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next