bannerPos

Medie: L&F-rapport er ubrugelig

Foto: Anne Louise Mikkelsen

Kritikken af en rapport fra Aarhus Universitet og DTU, som er bestilt af Landbrug & Fødevarer, tager til. Det skriver dagbladet Information.

Rapporten er ifølge en række eksperter så behæftet med fejl, at den reelt set er ubrugelig.

Ifølge rapporten udgør danskproduceret oksekøds klimaaftryk 11-15 procent af klimabelastningen fra danskernes fødevareforbrug, mens klimabelastningen fra nydelsesmidler som slik, øl og kaffe tilsammen udgør 28 procent.

Men ifølge lektor og fødevareekspert ved Aalborg Universitet, Jannick Schmidt, så tyder alt på, at klimabelastningen fra nydelsesmidler er overdrevet, mens aftrykket fra oksekød er sat for lavt.

Jannick Schmidt forklarer til Information, at tallene kommer fra 38 forskellige studier publiceret i perioden 1998-2016, som er baseret på »vidt forskellige« metoder.

Også Morten Birkved, som er professor MSO på Syddansk Universitets Livscykluscenter, retter skarp kritik mod rapportens regnemetoder.

- De sammenklasker en rapport mere eller mindre ukritisk på baggrund af nogle gamle og vidt forskellige typer undersøgelser. Det kan man ikke, siger han.

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next