Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

KVÆGFODRING Den nye fodergrab fra Lely hænger i foderkøkkenet og bruges til læsning af blandings- og foderrobotten med en nøjagtighed på op til 98 procent.

Det nye design forbedrer, ifølge Lely, såvel funktionalitet som levetid for fodergrabben og mindsker vedligeholdelsesomkostningerne.

Fodergrabbens nye design sikrer, at den lukker bedre til. Fodertab i forbindelse med fodertyper som korn, kraftfoder og andre løse produkter hører nu fortiden til. Det gør også, at foderkøkkenet holdes renere.

Den nye udformning af skrabesystemet i fodergrabben forbedrer læsningens nøjagtighed, da den skraber alt foderet ud af grabben. Desuden har Lely også lanceret nye tænder til grabben, der læsser lange foderkomponenter mere effektivt.

 

Forbedret levetid

Skrabesystemet er lavet udelukkende af rustfrit stål. Det samme gælder alle de dele, der kommer i kontakt med foderet. Det forebygger slidtegn som følge af syrer fra foderet.

Rebet til lukkemekanismen er også blevet udskiftet med en kæde af rustfrit stål. Det reducerer vedligeholdelsesarbejdet med mere end 90 procent i løbet af en levetid på 10 år.

- Alle forbedringer bidrager til at forlænge levetiden, sænke vedligeholdelsesomkostningerne og forbedre fodergrabbens pålidelighed, siger Teus de Jong, Senior Manager Barn and Feeding Products hos Lely i en pressemeddelelse, og fortsætter.

- Vi udvikler løbende konceptet for vores foderkøkken, da vores løsning er den mest fleksible, effektive og sikre til automatisk fodring.

 Den nye fodergrab erstatter den nuværende og kan også rekvireres af eksisterende Vector-brugere, der gerne vil opgradere.

jba

Læs også