Over tre onsdage, den 20. februar samt 6. og 20. marts, holder Agrovi et kursus, der kan hjælpe kommende eller nystartede kødkvægsproducenter godt i gang.

- Kødkvægsproduktion kan gribes an på mange måder, alt efter ambitioner og ressourcer. Samtidig er det en driftsform, som kan fungere godt ved siden af et job uden for bedriften og derfor tiltaler mange, fortæller Niels Christian Tramm, kødkvægskonsulent i Agrovi.

- Kødkvæg spiller, tilføjer han videre, også en vigtig rolle i naturplejen både på private og offentlige arealer.

- Lønsomheden i kødkvægsproduktionen kan være ganske fornuftig, hvis man kommer godt fra start og har overvejet og tilrettelagt hele produktionen lige fra indkøb af den rigtige race til afsætningen af kødet, forklarer Niels Christian Tramm, der er faglig kursusleder og indlægsholder på kurset.

 

Teoretisk og praktisk del

Agrovi lover et kursusforløb, hvor kursisterne kommer hele vejen rundt om produktionen. Deltagerne får således de bedste forudsætninger for at gå i gang eller komme videre med deres egen produktion og samtidig styre uden om faldgruberne.

Kurset har både en teoretisk og en praktisk del med bedriftsbesøg. På den teoretiske del, der foregår hos Agrovi i Hillerød, vil der være undervisning i avl, valg af race, produktionsform, tilskudsordninger og økonomi, naturpleje, foderforsyning og produktion af grovfoder, lovgivning samt afsætning.

Kursets sidste dag finder sted i en mindre besætning nord for Græsted i Nordsjælland, hvor ejeren, Knud Erik Nielsen, fortæller om hans driftsform og giver eksempler på, at produktionen også kan sættes i system og optimeres i små besætninger.