bannerPos

Nyt samarbejde om kalvenotering

Fra uge 12 vil SamMarks kalvenotering blive fastsat i et samarbejde mellem SamMark, Danske Slagtekalveproducenter og Danske Mælkeproducenter.

Morten Ipsen

Journalist
27-02-2019 10:30
SamMark, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter samarbejder om kalvenotering. SamMarks kalvenotering fastsættes fremover ud fra indberetninger fra SamMark selv, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter.

Fra uge 12, altså mandag den 18. marts, vil SamMarks kalvenotering blive fastsat i et samarbejde mellem SamMark, Danske Slagtekalveproducenter og Danske Mælkeproducenter.

- Vi har i et stykke tid drøftet, hvordan vi kunne etablere et samarbejde om fastsættelse af en fælles kalvenotering de tre parter imellem, fortæller Lisbet Hommelhoff, sekretariatschef hos SamMark.

Resultatet af disse drøftelser er blevet, at kalvenoteringen fremover vil blive fastsat ud fra indberetninger fra SamMark, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter.

 

Fortsat eneste landsdækkende kalvenotering

- Fra vores side ser vi en stor fordel i, at vi på denne måde i fællesskab styrker kalvenoteringen. Herved sikrer vi nemlig, at kalvenoteringen er bredt funderet og fortsat vil være den eneste landsdækkende kalvenotering, forklarer Lisbet Hommelhoff.

- Samarbejdet om kalvenoteringen er desuden et udtryk for, at vi som frie aktører på markedet trods indbyrdes konkurrence går sammen for at høste de fordele, der vil være ved et tillidsfuldt samarbejde, lyder det fra Lisbet Hommelhoff.

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen, udtaler, at foreningen er gået ind i samarbejdet om noteringsfastsættelsen for at få medindflydelse på denne.

Styrket kalvenotering

- I kraft af at vi fremover er tre parter, der står bag kalvenoteringen på lige fod, bliver der også tale om en styrkelse af kalvenoteringen, påpeger Lasse Olsen.

Danske Mælkeproducenter er, ifølge foreningens direktør, Christen Sievertsen, gået med i samarbejdet, fordi man ser det som en hensigtsmæssig måde at fastsætte en uafhængig kalvenotering på.

- Mange af vore medlemmer benytter kalvenoteringen som rettesnor, hvor der så aftales et tillæg eller et fradrag, når de sælger kalve, lyder det fra Christen Sievertsen.- De indberetninger, vi kommer til at bidrage med til noteringsfastsættelsen, vil være baseret på gennemførte handler blandt vore medlemmer, fortæller han.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next