bannerPos

Nyt samarbejde om kalvenotering

Fra uge 12 vil SamMarks kalvenotering blive fastsat i et samarbejde mellem SamMark, Danske Slagtekalveproducenter og Danske Mælkeproducenter.

Morten Ipsen

Journalist
27-02-2019 10:30
SamMark, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter samarbejder om kalvenotering. SamMarks kalvenotering fastsættes fremover ud fra indberetninger fra SamMark selv, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter.

Fra uge 12, altså mandag den 18. marts, vil SamMarks kalvenotering blive fastsat i et samarbejde mellem SamMark, Danske Slagtekalveproducenter og Danske Mælkeproducenter.

- Vi har i et stykke tid drøftet, hvordan vi kunne etablere et samarbejde om fastsættelse af en fælles kalvenotering de tre parter imellem, fortæller Lisbet Hommelhoff, sekretariatschef hos SamMark.

Resultatet af disse drøftelser er blevet, at kalvenoteringen fremover vil blive fastsat ud fra indberetninger fra SamMark, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter.

 

Fortsat eneste landsdækkende kalvenotering

- Fra vores side ser vi en stor fordel i, at vi på denne måde i fællesskab styrker kalvenoteringen. Herved sikrer vi nemlig, at kalvenoteringen er bredt funderet og fortsat vil være den eneste landsdækkende kalvenotering, forklarer Lisbet Hommelhoff.

- Samarbejdet om kalvenoteringen er desuden et udtryk for, at vi som frie aktører på markedet trods indbyrdes konkurrence går sammen for at høste de fordele, der vil være ved et tillidsfuldt samarbejde, lyder det fra Lisbet Hommelhoff.

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen, udtaler, at foreningen er gået ind i samarbejdet om noteringsfastsættelsen for at få medindflydelse på denne.

Styrket kalvenotering

- I kraft af at vi fremover er tre parter, der står bag kalvenoteringen på lige fod, bliver der også tale om en styrkelse af kalvenoteringen, påpeger Lasse Olsen.

Danske Mælkeproducenter er, ifølge foreningens direktør, Christen Sievertsen, gået med i samarbejdet, fordi man ser det som en hensigtsmæssig måde at fastsætte en uafhængig kalvenotering på.

- Mange af vore medlemmer benytter kalvenoteringen som rettesnor, hvor der så aftales et tillæg eller et fradrag, når de sælger kalve, lyder det fra Christen Sievertsen.- De indberetninger, vi kommer til at bidrage med til noteringsfastsættelsen, vil være baseret på gennemførte handler blandt vore medlemmer, fortæller han.

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer