bannerPos

Nyt samarbejde om kalvenotering

Fra uge 12 vil SamMarks kalvenotering blive fastsat i et samarbejde mellem SamMark, Danske Slagtekalveproducenter og Danske Mælkeproducenter.

Morten Ipsen

Journalist
27-02-2019 10:30
SamMark, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter samarbejder om kalvenotering. SamMarks kalvenotering fastsættes fremover ud fra indberetninger fra SamMark selv, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter.

Fra uge 12, altså mandag den 18. marts, vil SamMarks kalvenotering blive fastsat i et samarbejde mellem SamMark, Danske Slagtekalveproducenter og Danske Mælkeproducenter.

- Vi har i et stykke tid drøftet, hvordan vi kunne etablere et samarbejde om fastsættelse af en fælles kalvenotering de tre parter imellem, fortæller Lisbet Hommelhoff, sekretariatschef hos SamMark.

Resultatet af disse drøftelser er blevet, at kalvenoteringen fremover vil blive fastsat ud fra indberetninger fra SamMark, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter.

 

Fortsat eneste landsdækkende kalvenotering

- Fra vores side ser vi en stor fordel i, at vi på denne måde i fællesskab styrker kalvenoteringen. Herved sikrer vi nemlig, at kalvenoteringen er bredt funderet og fortsat vil være den eneste landsdækkende kalvenotering, forklarer Lisbet Hommelhoff.

- Samarbejdet om kalvenoteringen er desuden et udtryk for, at vi som frie aktører på markedet trods indbyrdes konkurrence går sammen for at høste de fordele, der vil være ved et tillidsfuldt samarbejde, lyder det fra Lisbet Hommelhoff.

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen, udtaler, at foreningen er gået ind i samarbejdet om noteringsfastsættelsen for at få medindflydelse på denne.

Styrket kalvenotering

- I kraft af at vi fremover er tre parter, der står bag kalvenoteringen på lige fod, bliver der også tale om en styrkelse af kalvenoteringen, påpeger Lasse Olsen.

Danske Mælkeproducenter er, ifølge foreningens direktør, Christen Sievertsen, gået med i samarbejdet, fordi man ser det som en hensigtsmæssig måde at fastsætte en uafhængig kalvenotering på.

- Mange af vore medlemmer benytter kalvenoteringen som rettesnor, hvor der så aftales et tillæg eller et fradrag, når de sælger kalve, lyder det fra Christen Sievertsen.- De indberetninger, vi kommer til at bidrage med til noteringsfastsættelsen, vil være baseret på gennemførte handler blandt vore medlemmer, fortæller han.

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next