bannerPos

Seges vil se nærmere på parvis opstaldning af kalve

Mens Tesco ikke længere vil acceptere mælk fra producenter, der opstalder kalvene enkeltvis, vil Seges se nærmere på, hvilke fordele og ulemper, der er ved fællesopstaldning frem for enkeltvis opstaldning, hvor kalvene kan se og røre hinanden. Arkivfoto
12-10-2019 09:00

Mens den internationale supermarkedskæde Tesco forlanger par- eller gruppevis opstaldning af mælkeleverandørernes kalve, har Seges søgt midler til at undersøge fordele og ulemper ved parvis opstaldning.

Den internationale supermarkedskæde Tesco med hovedsæde i Storbritannien, hvor man sidder på en tredjedel af dagligvaremarkedet, besluttede for nylig kun at acceptere mælk og mejeriprodukter fra bedrifter, som opstalder deres kalve i grupper eller som minimum parvis, skriver Seges.

Tesco begrunder beslutningen med den seneste forskning på området, som viser, at opstaldning af kalve parvis opfylder kalvenes behov for social kontakt og hjælper dem me

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next