bannerPos

Stære giver landmand store problemer

Horder af stære har tidligere givet problemer for kvægavlere. Billedet her stammer fra et staldbesøg i 2017. Foto: LLN Press

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
29-09-2020 11:45
Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

For fire år siden købte den nu 25-årige landmand Michael Bossen Linnet en bedrift ved Højer, hvor han har 160 årskøer. Men på det seneste har horder af stære, der er på træk, gjort livet surt for ham og hans køer. 

- For det første kommer der jo ind, og sidder og hakker i foderet. og når de gør det, så bliver foderet jo varmt. Og derudover spiser de alle proteiner og stivelsen inde i majskernerne. Og det er jo netop det, som køerne har brug for, for det er det bedste ved majskernerne, og det er jo det, vi gerne vil have, at køerne skal spise, siger han.

Prøver at lukke ned

For at slippe af med plagen fra stærene har Michael Bossen Linnet set sig nødsaget til at tage drastiske midler i brug.

- Vi lukker så vidt muligt stalden helt ned, så meget vi kan, men det er jo klart, at nogle gange har vi porte åbne, fordi vi selv skal igennem, og der kommer de også ind, siger han.

Men selv om han lukker porte og andre åbninger, er det ikke helt muligt at holde de uønskede fugle helt ude.

- De kan også finde på at kravle ind under eternitpladerne. Der kan de komme ind også. Vi kan lukke stalden ned, og på den måde kan man mindske, hvor mange der kommer ind, men vi kan ikke holde dem helt ude, lyder det fra Michael Bossen Linnet.

Net kan være løsning

Han tilføjer, at han også har prøvet at sætte fugleskræmsler og rovfuglesilhouetter op for at skræmme fuglene væk, men uden nogen vedvarende succes. Derfor søger han videre på en løsning på sine problemer.

- Jeg har lige været i kontakt med en mand, der har arbejdet med net til blandt andet minkfarme. Han kommer snart på besøg, så må vi se, hvad der kommer ud af det. Han sælger blandt andet også net til dambrug, for at holde fugle væk.

Det anslås, at der i dag er 270.000 ynglende stærepar i Danmark.
 

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next