bannerPos

Kom med til webinar om kalveproduktion

Task Force Kalve inviterer til gratis webinar om kalveproduktion på tirsdag den 16. juni. Her vil man gøre deltagerne klogere på de fire anbefalinger, man mener, vil gøre dansk kalveproduktion mere konkurrencedygtig.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
10-06-2020 21:28
Hvis alle i værdikæden arbejder sammen, er der penge at hente på bundlinjen, lyder det fra Task Force Kalve.
- Der er brug for handling, hvis kalveproduktionen skal forbedres. Hvis alle i værdikæden arbejder sammen, er der penge at hente på bundlinjen, lyder det fra Task Force Kalve, der derfor inviterer til gratis webinar om kalveproduktion på tirsdag den 16. juni klokken 12.30-13.30.
Her vil man gøre deltagerne klogere på de fire anbefalinger, man mener, vil gøre dansk kalveproduktion mere konkurrencedygtig:
1: Samarbejdet mellem mælke- og slagtekalveproducent skal styrkes for at få robuste og hurtigvoksende kalve og for at få kalve, der giver mest værdi i hele kæden.
2: Kalveproducenten skal i samarbejde med slagteriet levere de slagtekalve, der giver mest værdi på verdensmarkedet.
3: Der er behov for to kødkvægsavlslinjer – en ekstensiv og intensiv med gode egenskaber for spisekvalitet, foderudnyttelse, sundhed og en lav metanudledning.
4: Der er behov for et rådgivningskoncept, der har fuldt fokus på hele produktionen fra kalv til krog.
Task Force Kalve består af repræsentanter fra bestyrelsen i L&F Kvæg, Danish Crown, rådgivningen, dyrlæger, forskningen, Viking, slagtekalveproducenter og Seges. Gruppens formål er at undersøge og udbrede mulighederne for, at kalveproduktionen bliver konkurrencedygtig.
Link til webinaret kan findes på landbrugsinfo.dk

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next