bannerPos

- Fremtiden er uvis, men vi skal nok klare den

- Vi gør klogt i at stille større krav til de investeringer, vi laver og vurdere kursværdien af de penge, vi bruger på dem. Mange af dem har en meget lang betalingstid, og det begrænser vores muligheder for at tilpasse vores produktion til fremtidens forbrugerkrav, sagde L&F Kvæg-formanden, Christian Lund, på kongressen. Foto: Christian Carus.

AF: FLEMMING ERHARD

JOURNALIST
25-02-2020 08:30
Klima, økonomi og forbrugerkrav rejser store udfordringer på sigt, som er svære helt at forestille sig på forhånd. Men sektoren er godt rustet, lød det i beretningen fra Landbrug & Fødevarer Kvægs top.

Det er uforudsigelige tider for kvægsektoren.

Det slog L&F Kvægs formand Christian Lund og direktør Ida Storm mandag på som en rød tråd i deres beretning på den årlige kvægkongres i Herning. Men de understregede også ihærdigt, at kød- og mælkeproduktionen er i god udvikling, og at økonomien i hvert fald lige for nuværende ser ok ud.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next