bannerPos

Den klimavenlige biomasse kommer fra halm

Hans Stougaard, formand for Danske Halmleverandører

AF: DEBATINDLÆG

13-09-2019 22:19
Brugen af biomasse i energisektoren har de seneste dage været diskuteret af flere forskere, organisationer og politiske partier. Men biomasse består ikke bare af importerede træpiller.

Af Hans Stougaard, formand for Danske Halmleverandører

Set i lyset af den seneste tids debat om brugen af biomasse i energisektoren er det vigtigt at understrege, at biomasse ikke bare består af importerede træpiller.

Klimagevinsten ved anvendelse af halm i den forbindelse er derimod til at forstå; for vi samler CO2 op i løbet af forår- og sommerperioden, og halmen anvendes til energi, når det er vinter, hvor CO2 udledes igen.

Herefte

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vil have stoppet udledning til Øresund permanent

I sidste øjeblik blev udledningen af 290.000 kubikmeter forurenende spildevand til Øresund udsat til efteråret. Udledningen bør dog stoppes permanent, lyder det fra både Danmarks Naturfredningsforening og Bæredygtigt Landbrug.

Nye klima-robuste hybridsorter

Et GUDP-projekt, Hybrimax, har som målsætning at fremavle nye hybridsorter i rug og roer, der forener høje udbytte med et lavt forbrug af pesticider.

Uændret Nord-West-notering

Nord-West-noteringen ligger på uændrede 54 euro, imens noteringen for otte kilo-grise ligeledes befinder sig på uændrede 35,5 euro.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

100 procent af svinene overlevede i forsøg med ny ASF-vaccine

Britiske forskere er kommet et skridt tættere på at udvikle en vital vaccine mod afrikansk svinepest (ASF), skriver PigProgress. I en nylig undersøgelse overlevede 100 procent af de svin, der var immuniseret med den nye vaccine, en dødelig dosis ASF-virus.
Side 1 af 1846 (36906 artikler)Prev1234567184418451846Next