Regeringens forhastede konklusioner truer minkerhvervet

Vi vil i Dansk Folkeparti kæmpe for, at der fortsat er minkerhverv i Danmark.

Af Lise Bech, (DF), MF, landbrugs- og fødevareordfører

Vi bliver simpelthen nødt til at trække vejret i sagen om COVID-19 på danske minkfarme. Konklusionerne er forhastede, løsningerne er ubegrundede, og konsekvenserne er bundløse.

Regeringen kræver aflivninger af mink med den ene hånd, og med den anden skærmer de for oplysningerne, så hverken minkejere eller andre partier kan hitte rede i, hvad der foregår og hvorfor.

Minkerhvervet beskæftiger direkte 6.000 mennesker. Tæller vi følgeerhvervene med, vokser det tal betydeligt. De mennesker fortjener at få at vide, hvorfor regeringen forsøger at udrydde deres livsgrundlag. De fortjener at blive hørt.

Mink slap ud

Det er minkavlerne, som kender dyrene bedst. Bare se på aflivningsprocessen: Da Fødevarestyrelsen håndterede aflivningen af minkene, brugte de mere tid og flere mennesker, og selv da kunne de ikke forhindre, at mink slap ud. Nu har minkavlerne så fået lov til selv at aflive deres mink, fordi de ved, hvordan det skal gøres. Det er første skridt i den rigtige retning.

Næste skridt kunne måske være at få styr på, hvad der foregår?

Dansk Folkeparti vil derfor gerne opfordre regeringen – og i særdeleshed fødevareminister Mogens Jensen – til at trække vejret. Bare et kort øjeblik. Inden alle de forhastede beslutninger gør uoprettelig skade på det danske minkerhverv.

Skal op på 100 procent

Imens vi så trækker vejret, vil vi også opfordre regeringen til at vise mere gennemsigtighed i sagen. Det har jeg spurgt ministeren om. Vi kan ikke bare sidde og vente på det samråd, der er sat i kalenderen den 28. oktober. Når regeringen ikke venter, venter vi heller ikke.

Vi vil i Dansk Folkeparti kæmpe for, at der fortsat er minkerhverv i Danmark. Det er ikke nok, at avlerne bliver betalt for at slå deres bestand ihjel. De skal også kompenseres 100 procent for deres tab.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også