bannerPos

Stop dog de gale mennesker

Arkivfoto

AF: DEBATINDLÆG

04-01-2020 15:40

Af Arne Møller Pedersen, anlægsgartner, Holstebro

Maria Reumert Gjørding, venstreorienterede og socialdemokrater: Klassekampen er ovre, Robin Hood-kulturen hører fortiden til.

Reumert og kompagni har fået en god uddannelse af det samfund, de lever i, så det er utroligt, at de ikke er kommet længere. I sidste halvdel af det 20. århundrede kæmpede unge mennesker for at nedbringe sult og hungersnød. De rejste til den anden side af jorden for at kæmpe og gøre en forskel.

I dag er det åbenbart nemmere at føre borgerkrig i Danmark mod landbruget – den gren, de selv sidder på og lever af.

Men der er stadigvæk stor sult i verden. Så brug dog jeres kræfter på at hjælpe landbruget med at producere fødevarer til dem, som ingenting har.

Genbrugsvand

Til dem, som har for travlt med at beskylde landbrug for forurening af vandmiljøet: Sæt jer dog ind i sagerne. Endelig er der private – som landmanden Flemming Fuglede Jørgensen – der har bekostet analyse af drænvand af et uvildigt laboratorium. Resultatet er under grænseværdierne.

Opsaml regnvand og analyser det, al vand på kloden er genbrugsvand. Vandet har samme alder som kloden. Hvis endelig I vil gøre en forskel, så undersøg, hvad byernes private husholdninger udleder.

Rensningsanlæg er afhængige af at kunne lukke spildevand – renset eller urenset – ud i vandløb, fjorde, Århus Bugt og Øresund. Brug et par måneder på at tage vandprøver ved udløb fra rensningsanlæg – så vil virkeligheden gå op for jer.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.
Side 1 af 1849 (36972 artikler)Prev1234567184718481849Next