bannerPos

Stop dog de gale mennesker

Arkivfoto

AF: DEBATINDLÆG

04-01-2020 15:40

Af Arne Møller Pedersen, anlægsgartner, Holstebro

Maria Reumert Gjørding, venstreorienterede og socialdemokrater: Klassekampen er ovre, Robin Hood-kulturen hører fortiden til.

Reumert og kompagni har fået en god uddannelse af det samfund, de lever i, så det er utroligt, at de ikke er kommet længere. I sidste halvdel af det 20. århundrede kæmpede unge mennesker for at nedbringe sult og hungersnød. De rejste til den anden side af jorden for at kæmpe og gøre en forskel.

I dag er det åbenbart nemmere at føre borgerkrig i Danmark mod landbruget – den gren, de selv sidder på og lever af.

Men der er stadigvæk stor sult i verden. Så brug dog jeres kræfter på at hjælpe landbruget med at producere fødevarer til dem, som ingenting har.

Genbrugsvand

Til dem, som har for travlt med at beskylde landbrug for forurening af vandmiljøet: Sæt jer dog ind i sagerne. Endelig er der private – som landmanden Flemming Fuglede Jørgensen – der har bekostet analyse af drænvand af et uvildigt laboratorium. Resultatet er under grænseværdierne.

Opsaml regnvand og analyser det, al vand på kloden er genbrugsvand. Vandet har samme alder som kloden. Hvis endelig I vil gøre en forskel, så undersøg, hvad byernes private husholdninger udleder.

Rensningsanlæg er afhængige af at kunne lukke spildevand – renset eller urenset – ud i vandløb, fjorde, Århus Bugt og Øresund. Brug et par måneder på at tage vandprøver ved udløb fra rensningsanlæg – så vil virkeligheden gå op for jer.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Trump lover guld og grønne skove

Den amerikanske præsident Donald Trump lover i en udtalelse søndag, at handelsaftalen med Kina, vil komme til at gavne amerikanske landmænd økonomisk.

Sparekasse får hård kritik af tilsyn

Den Jyske Sparekasse tager for store risici, og kontrolfunktioner er for dårlige, mener Finanstilsynet i en tilsynsrapport.

Fødevarestyrelsen laver grov fejl på andeslagteri

Andeslagteriet Dan Duck blev hængt ud i Ekstra Bladet efter stor fejl i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der fejlagtigt beskyldte medarbejderne for dårlig håndhygiejne.

Udsigt til rekordmange omlægningstjek i 2020

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020 end nogensinde før

Gave eller arv kan blive modtagers særeje

Det er fortsat muligt for gavegiver eller arvelader at bestemme, at gaven eller arven skal være modtagerens særeje. Men reglerne om sammenblanding af formueformer ved erhvervelsen er ændret væsentligt, påpeger Seges i et nyt notat.

Økonomi i besætningens holdbarhed

Der er økonomi i besætningens holdbarhed - typisk 17-18 øre i fremstillingspris fra de mest holdbare til de mindst holdbare, vurderer Seges.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.
Side 1 af 1748 (34943 artikler)Prev1234567174617471748Next