bannerPos

Er der en voksen til stede?

Men det her, kære danske landmænd, det kan I da ikke acceptere. Kan I virkelig det?

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
06-12-2019 21:00

KÆRE LÆSER, HVIS du vil have dig et grin, så se på side 4 og 5 i dagens avis. Det er ikke et billigt grin. For du og dine kolleger betaler. Det er derfor et, dyrt og tragikomisk grin, som efterlader en i total forbavselse.

HAR MAN FORTSAT mod på at læse med her i denne leder, kan vi afsløre, at den groteske sag handler om, at landbruget på Samsø skal udlægge efterafgrøder. På grund af en produktion af fisk i havet. Der ikke eksisterer.

ALENE DET, AT landmændene skal kompensere for en fiskeproduktion ude i Kattegat, er himmelråbende. Men at kræve efterafgrøder for en produktion – af fisk i havet – som slet ikke findes. Jamen, kære venner. Hvad skal man snart sige?

MAN KAN OGSÅ spørge helt åbent, hvorfor i alverden finder I jer i det? Hvorfor har nogen nogensinde accepteret at skulle etablere efterafgrøder på landbrugsjord, for at der går fisk i havet. Og hvorfor i alverden er der nogen som helst, der kan få den tanke, at man skal imødekomme et krav om at kvælstofkompensere for en fiskeproduktion, der slet ikke eksistere. Vi fatter det ganske enkelt ikke. Og skulle nogen ligefrem efterkomme et sådant efterafgrødekrav nok engang, er det da helt på Månen.

VI FORSTÅR GODT, at man som landmand kan føle sig presset under et ikke-faglige kvælstofregime. Men hvor langt kan regimet egentlig gå, før nogen siger stop. Vi må bare helt stilfærdigt spørge: Er der en voksen til stede. Både i ministerier og styrelser. Men også i landbruget. Spørg lige jer selv, om noget som helst andet erhverv i kongeriget ville finde sig i den behandling, som landbruget på Samsø får i denne sag? Svaret er nej.

NU ER DET selvfølgelig nemt at sidde bag et skrivebord og have sine meninger. Men det her, kære danske landmænd, det kan I da ikke acceptere. Kan I virkelig det? Eller er vi nået til et punkt, hvor nok er nok. Og landbruget samlet siger stop?

Ny silo sparer både tid og penge

Svineproducent Niels Blem Sørensen er især glad for at spare tid på indkøb af foderkorn, efter han med en ny silo har kapacitet til at lagre korn til et helt års forbrug.

Ny vaccine skal spare griseliv og sænke forbruget af zink og antibiotika

Statens Seruminstitut, Aarhus Universitet og Seges går sammen om at udvikle en vaccine, som kan redde tusinder af grise fra tidlig død, reducere forbruget af antibiotika drastisk og spare miljøet for udledning af zink. Fødevareministeren er spændt på udfaldet.

Landmænd så på skrælpløjning

35 landmænd brugte en formiddag hos Elsnab Landbrug I/S i Vendsyssel for at se nærmere på skrælpløjning.

Overrasket over at genbrugsplast faktisk duer til dyr

Skandinavisk Landbrugsplast og Helgenæs Maskinstation tester i år et strækplast-produkt med 30 procents genbrugsplast til wrapning af hø og ensilage. – Vores opgave er at teste plasten og foreløbigt har det vist sig fuldt på højde med de plasttyper, vi hidtil har anvendt, lyder det.

Maskinerne må tilpasse sig bakke og dal

I et særligt smukt bakket dansk kulturlandskab som det findes på Helgenæs og Mols, tilpasser Helgenæs Maskinstation sig landskabet med sit maskinvalg – ikke omvendt.

Merrild vil have landbrugets kritikere på banen

Det er dybt frustrerende, siger L&F-formand, Martin Merrild, der frygter, at landbruget igen kommer til at få skylden for manglende målopfyldelse på grund it-fejl hos Landbrugsstyrelsen i minivådområdeordningen. Enhedslistens landbrugsordfører, Søren Egge Rasmussen, fortæller, at han er opmærksom på, at landmændenes it-systemer selvfølgelig skal virke.

Et par høstdage endnu og så til såning af raps og efterafgrøder

Alfred Nielsen, Annebjerggaard, overvejer den rette etableringsmetode til efterafgrøderne.

Spekulanterne sælger korn

I mere end et år har de spekulative kapitalfonde satset på faldende priser for blandt andet majs. Der er ikke noget, der tyder på, at de vil ændre denne holdning til majsprisen lige foreløbigt. Således fortsætter de store spekulanter med at sælge majsfutures i stor stil.

Sojabønner står godt i USA men hvedekvaliteten nedgraderes

Gunstige vejrforhold i USA betyder, at den amerikanske soja står stort set fremragende. Derimod har vejret ikke artet sig nær så optimalt for den amerikanske hvede.
Side 1 af 1894 (37873 artikler)Prev1234567189218931894Next