bannerPos

Er der en voksen til stede?

Men det her, kære danske landmænd, det kan I da ikke acceptere. Kan I virkelig det?

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
06-12-2019 21:00

KÆRE LÆSER, HVIS du vil have dig et grin, så se på side 4 og 5 i dagens avis. Det er ikke et billigt grin. For du og dine kolleger betaler. Det er derfor et, dyrt og tragikomisk grin, som efterlader en i total forbavselse.

HAR MAN FORTSAT mod på at læse med her i denne leder, kan vi afsløre, at den groteske sag handler om, at landbruget på Samsø skal udlægge efterafgrøder. På grund af en produktion af fisk i havet. Der ikke eksisterer.

ALENE DET, AT landmændene skal kompensere for en fiskeproduktion ude i Kattegat, er himmelråbende. Men at kræve efterafgrøder for en produktion – af fisk i havet – som slet ikke findes. Jamen, kære venner. Hvad skal man snart sige?

MAN KAN OGSÅ spørge helt åbent, hvorfor i alverden finder I jer i det? Hvorfor har nogen nogensinde accepteret at skulle etablere efterafgrøder på landbrugsjord, for at der går fisk i havet. Og hvorfor i alverden er der nogen som helst, der kan få den tanke, at man skal imødekomme et krav om at kvælstofkompensere for en fiskeproduktion, der slet ikke eksistere. Vi fatter det ganske enkelt ikke. Og skulle nogen ligefrem efterkomme et sådant efterafgrødekrav nok engang, er det da helt på Månen.

VI FORSTÅR GODT, at man som landmand kan føle sig presset under et ikke-faglige kvælstofregime. Men hvor langt kan regimet egentlig gå, før nogen siger stop. Vi må bare helt stilfærdigt spørge: Er der en voksen til stede. Både i ministerier og styrelser. Men også i landbruget. Spørg lige jer selv, om noget som helst andet erhverv i kongeriget ville finde sig i den behandling, som landbruget på Samsø får i denne sag? Svaret er nej.

NU ER DET selvfølgelig nemt at sidde bag et skrivebord og have sine meninger. Men det her, kære danske landmænd, det kan I da ikke acceptere. Kan I virkelig det? Eller er vi nået til et punkt, hvor nok er nok. Og landbruget samlet siger stop?

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next