bannerPos

Økokampagne styrker mejeriers salg i Kina

Som led i Mejeriforeningens kampagne, Økologi i Kina 2020-2022, serverede Arla Foods, Thise Mejeri og Dairy of 1888 smagsprøver på FHC-messen i Shanghai. 35.000 indkøbere besøgte messen.
19-11-2020 13:57

Trods coronaudfordringer gavner Mejeriforeningens kampagne »Økologi i Kina 2020-2022« både afsætningen og viden om dansk økologi i Kina. Det mener de tre mejerier, der er med i fremstødet.

Selv om hele verden efterhånden mødes i Teams og Zoom, holdes der stadig fysiske arrangementer – med corona-forbehold – med tusindvis af gæster og dansk deltagelse rundt omkring på kloden.

Et eksempel herpå er sidste uges FHC, en stor foodservice-messe i Shanghai med over 35.000 indkøbere fra Kinas catering- og restaurationsbranche.

Blandt udstillerne var Dairy of 1888 – Them Andelsmejeris internationale selskab, hvis landechef i Kina, Vincent Chen, kalder deltagelsen i FHC for en succes:

- Der var stor interesse for vores økologiske mælkepulver, hvis salgskurve længe har været opadgående, og oste i luksussegmentet.

Kinesisk fokus

På FHC-messen var Arla Foods og Thise Mejeri også repræsenteret på en stand, der var organiseret af Mejeriforeningens EU-støttede kampagne »Økologi i Kina 2020-2022«.

Tiltaget har et budget på 30 millioner kroner og handler om at promovere økologiske mejeriprodukter fra Danmark ad forskellige kanaler.

På en tidligere messe i Shanghai fik Vincent Chen 50 procent flere ordrer end forventet på økologisk mælkepulver fra indkøbere fra Kinas detailhandel.

- Det er meget positivt. Kineserne har stort fokus på sunde fødevarer, som økologi forbindes med. Det gavner vores produkter, siger Vincent Chen.

Peter Pedersen, chef for Thise Mejeris salg i Kina, er enig:

- Vi får et værdifuldt løft af økologikampagnen. Selv om dens start blev forsinket af den første coronabølge i marts, var timingen perfekt, fordi krisen forstærkede kinesernes interesse for sundhed og økologi.

I kraftig vækst

Desuden hæfter Peter Pedersen sig ved, at mange andre europæiske lande på grund af coronakrisen har aflyst deres engagementer i kampagnen.

- At vi stadig er aktive, får danske mejeriprodukter til at fremstå som »økologi fra EU«. Det kan vi bare være glade for.

Økologisk modermælkserstatning er i kraftig vækst. Det kan mærkes hos Arla Foods, der sidste år fordoblede sin afsætning på området. Fremgangen fortsætter i år, oplyser Arlas direktør for »Early Life Nutrition« (børneernæring), Frede Juulsen.

mip

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.
Side 1 af 1984 (39671 artikler)Prev1234567198219831984Next