Amerikansk eksport af svinekød ikke set større siden maj 2021

I april 2024 har USA har leveret den største eksport af svinekød siden maj 2021, hvilket desuden er den tredjestørste nogensinde.

I april 2024 eksporterede USA rekordstore mængder svinekød. Eksporten var så stor, at der ifølge AgroMarkets er tale om både den største volumen og værdi siden maj 2021, hvor eksportværdien steg med 18 procent til 778,8 millioner dollar, som i øvrigt er den tredjehøjeste nogensinde.

Desuden steg eksporten med 8 procent fra januar til april til 1,04 millioner ton, der svarer til en værdi af 2,89 milliarder dollar. Det er en stigning på 10 procent fra sidste års ellers høje niveau.

Det er tal fra det amerikanske landbrugsministerium USDA, der dokumenterer den seneste rekord i eksporten af svinekød fra USA, og ifølge AgroMarkets er blandt andet en markant stigning i eksporten til Mexico en væsentlig del af forklaringen på den nye rekord.

Eksporten til Mexico nåede ifølge AgroMarkets 277.910 tons, hvilket er en stigning på 14 procent fra året før og den femtestørste mængde nogensinde.

Samtidig har Sydkorea, Japan og Centralamerika vist fortsat stærk efterspørgsel med markante stigninger i både eksportvolumen og værdi.

- Eksporten til Kina/Hongkong faldt derimod markant med 15 procent i volumen og 23 procent i værdi, skriver Søren Grønborg, der er råvarespecialist hos AgroMarkets. Han vurderer, det skyldes påvirkninger af landets efterspørgsels- og udbudsmønstre som følge af det kommende præsidentvalg.

- Samlet set viser tallene en robust global interesse for amerikansk svinekød, selvom visse regioner oplever varierende efterspørgselsmønstre og udfordringer på markedet, lyder det fra Søren Grønborg.

Læs også