+30 øre: Stærk eksport til Sydeuropa løfter kreaturpriserne
Lavt udbud og solid efterspørgsel holder markedet stabilt, mens det danske marked er mere afdæmpet.

Arkivfoto
Priserne på okse- og kalvekød holder sig på et fornuftigt niveau over det meste af Europa. Det skyldes et lavt udbud og en fortsat stærk efterspørgsel fra Sydeuropa, hvor markeder som Spanien, Italien og Grækenland forbereder sig på en travl turistsæson.
- Der er et lavt udbud på kontinentet, og det er med til at holde priserne pænt høje over en bred kam. Sydeuropa tager fortsat godt fra og forbereder sig på en turistsæson, så der er generelt et godt aftræk fra både Spanien, Italien og Grækenland, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige beretning.
De gode priser gælder både udskæringer og varer med ben, som fortsat sælges godt.
På hjemmemarkedet er billedet mere afdæmpet. De danske forbrugere mærker fortsat konsekvenserne af de høje priser, men det lave udbud holder også her niveauet stabilt. Alligevel stiger noteringen i alle kategorier med 30 øre.
- De danske forbrugere er ramt af de høje priser, men omvendt er udbuddet også her lavt, så der er ikke noget, der tilsiger, at de skal ned. Samtidig har vi fortsat et pænt salg af de årstidsbestemte produkter som f.eks. burgere til Foodservice-industrien, så alt i alt er det ok for nuværende, men vi ved også, at industriferien som regel betyder lidt opbremsning i Danmark, så det skal vi være forberedte på, siger Henning Sønnichsen.
Danish Crown Beef melder samtidig ud, at slagteriet i Aalborg holder sommerferielukket i uge 28 og 29.