Stille notering på oksekød: Priserne på rygprodukter presses af konkurrence
Danish Crown Beef oplever stigende pres på rygprodukterne fra både europæiske og sydamerikanske aktører, mens salget til Sydeuropa fortsat er solidt.

Arkivfoto
Der er uændrede noteringer for alle kategorier af kreaturer i denne uge, men på markedet for okse- og kalvekød er der bevægelse under overfladen. Ifølge Danish Crown Beef er det især rygprodukterne, der mærker et stigende pres.
- Vi oplever et øget pres på rygprodukterne fra både konkurrenter i Europa og Sydamerika, som prøver til med lavere priser, og i det aktuelle marked har det værdi. Det gælder ikke de udsøgte varer til især Spanien og Italien, som fortsat er godt, men det mere generelle salg af rygprodukterne. Det vil fortsætte frem mod nytår, hvor ryggen igen bliver mere attraktiv, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige beretning.
Mens efterspørgslen på forfjerdinger stadig er solid på det europæiske marked, er der altså udfordringer på rygprodukterne, der befinder sig i et vadested frem mod nytårshandlen.
Salgsdirektøren peger samtidig på, at de sydeuropæiske markeder fortsat trækker godt, især i Spanien og Italien, hvor de marmorerede varer stadig er efterspurgte. Dansk Kalv sælger også tilfredsstillende i Grækenland, mens Portugal oplever en vis afmatning.
- Efteråret er helt traditionelt en sværere periode for okse- og kalvekødet, hvor grisen får mere fokus, og det understøttes i år af prisforskellen på de to kategorier. Derfor handler det i den kommende periode om at holde så godt som muligt fast i niveauet, og der står vi med et ok udgangspunkt, fordi lagrene generelt er små, tilføjer han.
Hos Danish Crown Beef er slagtningerne i den forgangne uge forløbet som forventet, og slagterierne er blevet slagtet op ved ugens udgang. For den kommende uge kan der dog blive behov for at udskyde en mindre pulje dyr, som forventes slagtet ugen efter.












































