Faldende noteringer i Europa skaber armlægning om oksekødet
Faldende noteringer i Tyskland og Frankrig sætter pres på visse udskæringer, men det begrænsede udbud af slagtedyr og en fortsat stærk eksport holder markedet i balance, vurderer Danish Crown Beef. Noteringen er uændret

Arkivfoto
Selvom de danske kreaturnoteringer i denne uge er uændrede, er der tegn på bevægelse på det europæiske marked for okse- og kalvekød. Fald i noteringerne i blandt andet Tyskland og Frankrig får kunderne til at presse på for lavere priser, fortæller salgsdirektør i Danish Crown Beef, Henning Sønnichsen.
- Efteråret er traditionelt en mere afmattet periode for okse- og kalvekødet, og derfor har der været enkelte noteringsfald i Europa, og med de aktuelle priser er det noget, kunderne naturligt holder øje med. Derfor er der enkelte kategorier – bl.a. rygprodukterne – som kommer under et pres, og det skal vi navigere i den kommende periode, siger han i den ugentlige beretning.
Mens de klassiske rygudskæringer mærker presset, går de mere marmorerede varer fortsat godt på de sydeuropæiske markeder. Ifølge Henning Sønnichsen sælges de fortsat stærkt til Spanien og Italien, mens kalvekødet er særligt efterspurgt i Grækenland og i mindre grad i Portugal.
Også på det danske marked er der bevægelse, hvor kampagnetryk fra detailhandlen forventes at skabe aktivitet i de kommende uger.
- Lige nu handler det om at sidde helt tæt på markedet. Enkelte delstykker er solgt på stedet, mens andre afmattes, og derfor skal vi sørge for, at vi har en god fornemmelse af, hvor markedet bevæger sig hen, og hvilke priser, der skal arbejdes op og ned løbende,tilføjer Henning Sønnichsen.
På Danish Crown Beefs slagterier har aktiviteten i den forgangne uge ligget på det forventede niveau. Dog har der været behov for at udsætte en mindre pulje slagtedyr til den kommende uge.
Med den nuværende tilmelding ventes slagtningerne at være på niveau ved ugens udgang, oplyser Danish Crown Beef.










 
                                        

































