Feriesæsonen præger svinenoteringen

Svinenoteringen er fortsat uændret og holder niveauet på 11,30 kroner i uge 30.

Der er status quo på det europæiske marked for grisekød lige nu. Salget til detailhandlen er generelt stabilt, men til gengæld er aktiviteten i forarbejdningsindustrien lav på grund af ferien.

Det meddeler Danish Crown i sin ugentlige markedsberetning, hvor man oplyser, at svinenoteringen er uændret i uge 30 på 11,30 kroner.

- Det mønster, vi ser i øjeblikket, er helt normalt for årstiden. Den kommende måned er præget af feriesæsonen, som først ebber ud, når Italien og Spanien som de sidste holder ferie i midten af august. Underliggende er der fokus på den fortsat faldende produktion af grise i Europa. Det alle holder øje med, er, om efterspørgslen lige pludselig overstiger udbuddet. Der skal ikke ret meget til, men lige nu er et relativt højt udbud af tysk kød i Europa en stopklods den største udfordring, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown

Der er en stabil efterspørgsel på forender, bove, bacon, kamme og brystflæsk. Nakkerne er i sæson og sælges jævnt, mens priserne på skinker siver, fordi aktiviteten i forarbejdningsindustrien er på et lavt niveau, oplyser Danish Crown.

- Mens der er ferie i Europa, så jagter vi ufortrødent de muligheder, der ligger på andre kontinenter. Indkøberne i de lande, som har en væsentlig import fra Europa, viser stor interesse, og der kommer løbende ordrer, men vi mangler fortsat at se et løft i eksporten til Asien, som kan flytte priserne i Europa, siger Mads Stougaard.

I øjeblikket er der en stabil eksport til Japan, Australien og landene i Sydøstasien, mens interessen fra Kina fortsat er overskuelig.

Slagtesituationen

Tilmeldingen til indeværende uge blev lidt højere end forventet, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at der bliver behov for at udsætte ca. 83.000 grise til uge 30.

Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, og derfor forventes det, at antallet af udsatte grise reduceres til ca. 68.000.

For søernes vedkommende udsættes der 1.640 søer til uge 30. Anlægget i Skærbæk slagter morgentimer mandag, men med den forventede tilmelding og kapaciteten, der er til rådighed, bliver der behov for at udsætte ca. 1.500 søer til uge 31.

Læs også