Tysk svinenotering bryder stilstand

Den tyske slagtesvinenotering bryder flere ugers stilstand og stiger nu igen, denne gang med 5 cent til 1,95 euro pr. kg (14,53 kroner).

Det skriver Danske Svineproducenter.

Svinenoteringen har stået stille på 1,90 euro siden midten af oktober. Men nu vurderer Danske Svineproducenter, at optimismen er ved at vende tilbage på det tyske slagtesvinemarked. 

Udbudspuklen, som er opstået i forbindelse med de tyske helligedage i begyndelsen af måneden, er nu afviklet, og slagteklare grise kan afsættes uden større problemer. 

På ISN’s grisebørs blev der solgt fem partier på 1,97 euro (14,68 kroner) i fredags og seks partier på 1,99 euro (14,83 kroner) i gennemsnit i tirsdags.

- Tyske markedsinteressenter ser den begyndende julehandel som primær årsag for den bedre stemning. Derudover eksporterer andre europæiske lande flere varer til Asien for tiden i stedet for at afsætte dem i Europa. Alt i alt berettes der således om en positiv pristendens på kødmarkedet, skriver Danske Svineproducenter.

Ifølge Danske Svineproducenter er de tyske markedseksperter optimistiske i forhold til, at prisniveauet på grisemarkedet vil stige. Gereon Schulte Althoff, manager hos slagteriet Tönnies i Tyskland, forudsiger, at tyske supermarkeder vil komme til at mangle grisekød om 4-5 måneder, fordi den tyske produktion er faldet så voldsomt i de seneste år.

Læs også