Tysk slagtesvinenotering lægger afstand til Danish Crown

Den tyske slagtesvinenotering tager efter flere ugers stilstand nu et nyt hop og stiger med otte cent til 2,08 euro pr. kg (15.50 kroner). Det skriver Danske Svineproducenter. 

Stigningen har været forventet, oplyser producentforeningen, da udbuddet af slagtesvin ikke er stort på det tyske marked efter en markant nedgang i den tyske svineproduktion i de seneste år. 

Samtidig stiger efterspørgslen fra slagterierne, som efterhånden retter fokus mod den kommende grillsæson.

På ISN’s grisebørs har der været solgt partier for op imod 2,16 euro (cirka 16,09 kroner) pr. kg. Statistisk set plejer den tyske slagtesvinenotering at stige markant i løbet af februar. Danske Svineproducenter vurderer, at det er sandsynligt, at vi vil se en lignende prisudvikling i år. 

Slagtesvineudbuddet i Europa er lille i sammenligning med tidligere år, og det vil næppe stigede i de kommende måneder, mener den danske producentforening. Der berettes samtidig om tomme frysehuse og små lagre med grisekød.

Den tyske slagtesvinenotering lægger med stigningen yderligere afstand til Danish Crowns notering, der i uge 5 korrigeret for afregningsforhold, m.m., er på 1,68 euro pr. kg (12,5 kroner). 

Læs også