Global eksport af svinekød forventes at falde i 2023

Den globale eksport vil falde med cirka tre procent, forudsiger det amerikanske landbrugsministerium.

De seneste tal fra det amerikanske landbrugsministerium, USDA, viser, at den globale svinekødsproduktion vil forblive uændret set i forhold til mængderne i 2022 på 114 millioner tons. Dette vil være drevet af produktionsfald i EU, Storbritannien og Canada, der opvejer produktionsgevinster i Vietnam, Rusland, Brasilien og Kina. Det skriver den britiske landbrugsforening AHDB.

På trods af en flad produktion forventes det, at den samlede eksportmængde i 2023 vil falde med 3 procent og nå 10,58 millioner tons. Faldet skyldes, at den reducerede eksport fra EU, Storbritannien, Canada og Mexico opvejer vækstprognosen fra Brasilien, Kina og USA.

USDA forventer, at eksporten af ​​svinekød fra EU og Canada vil falde med henholdsvis 10 procent og 4 procent. AHDB forudser samtidig, at den britiske svinekødseksport vil falde med 10 procent i sine udsigter for landbrugsmarkedet.

Høje inputomkostninger og besætningssammenslåning har negativt påvirket produktionsmængderne i disse regioner, hvilket begrænser tilgængeligheden af ​​produkter. Dette har ført til stigende priser, hvilket gør produktet mindre konkurrencedygtigt på det globale marked. Men for Mexicos vedkommende skyldes faldet i eksporten et øget indenlandsk forbrug, der begrænser de tilgængelige forsyninger.

Ser man på de seneste handelsstatistikker, er den samlede eksport af svinekød (eksklusive indmad) faldet betydeligt for disse regioner år for år. EU har eksporteret 506.000 tons i de første to måneder af 2023, et fald på 17 procent, og Canada har eksporteret 171.000 tons, hvilket er et fald på 10 procent i forhold til sidste år.

Den britiske eksport har været på 26.000 tons i år til dato (januar-feb), et fald på 31 procent sammenlignet med samme periode året før.

Læs også