Prisen for smågrise fortsætter sin opdrift

Europæiske priser på smågrise er i opdrift. Det er ifølge Danske Svineproducenter et udtryk for optimisme hos slagtesvineproducenterne, der forventer højere priser for slagtesvin til foråret.

Endelig er også de lavere foderomkostninger med til at bidrage til et forbedret bytteforhold og medvind på smågrisemarkedet.

Der er opdrift for priserne for smågrise i flere europæiske lande, meddeler Danske Svineproducenter.

Den tyske notering for smågrise, VEZG-smågrisenoteringen, er steget med én euro til 72 euro svarende til cirka 537 kroner. Ligeledes blev det til en stigning på 0,60 euro for 8-kilos grise til 46,40 euro svarende til 345 kroner.

Hos danske afsættere ses opsvinget i form af blandt andet SPF’ puljenoteringer (30 kg), der stiger med 15 kroner og Porc-Ex’s eksportnoteringer, der stiger med 20 kroner.

Det oplyser Danske Svineproducenter, som også beretter om stigning i både hollandske og spanske priser for smågrise: Således er de spanske smågrisepriser ifølge producentforeningen steget med 2 euro (cirka 15 kroner), og hollandske smågrisenoteringer er steget med 1,50-2 euro (cirka 11-15 kroner).

Optimistiske slagtesvineproducenter

Ifølge Danske Svineproducenter afspejler prisstigningerne på smågrisemarkederne, at slagtesvineproducenterne er optimistiske omkring udviklingen i priser på slagtesvin i løbet af foråret.

Endelig er også de lavere foderomkostninger med til at bidrage til et forbedret bytteforhold og medvind på smågrisemarkedet.

- Der er også god efterspørgsel på det tyske smågrisemarked, og eksperterne regner fortsat med en positiv prisudvikling i de kommende uger, skriver Danske Svineproducenter.

Læs også