Ærgrer sig over fald i øko-areal

Hos Økologisk Landsforening mener man, at politikerne skal geare op i forhold til økologien.

Det økologiske areal er blevet en smule mindre med et fald fra 11,7 procent til 11,4 procent af det samlede produktionsareal i Danmark. Det viser den årlige opgørelse fra Landbrugsstyrelsen »Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2023«, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Faldet ærgrer Michael Kjerkegaard, der er forperson i Økologisk Landsforening.

- Det er ikke den vej, det skal gå. I Økologisk Landsforening arbejder vi for, at vi skal have både bedre og mere økologi, og vi arbejder for, at økologien skal være normen frem for nichen. Det gør vi, fordi vi skal have et bæredygtigt landbrug. De nye tal viser, at politikerne skal geare mere op og tage mere ansvar for at lægge skinnerne ud til omstilling, siger han.

- De seneste år viser, at der er en tendens, som politikerne er nødt til at handle på. I den økologistrategi, som regeringen udgav i december 2023, står det klart, at cirka en femtedel af det danske landbrugsareal skal være økologisk i 2030. Men ord skal ikke bare være ord, der skal også handling bag, og det er der ikke nok af, når vi ser de nye tal, siger Michael Kjerkegaard.

I Økologisk Landsforenings nye strategi, som blev præsenteret på foreningens generalforsamling i marts, er ambitionen sat endnu højere end regeringens: Nemlig med 25 procent økologi i 2030 – både målt pr. areal og på andelen af det danske forbrug af fødevarer

Læs også