Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

Konsekvenserne af, at elprisen står til at falde, ses allerede, vurderer analysehuset handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse på www.agromarkets.dk.

- Måske køber du el til spotpris og har bemærket, at den de seneste uger er kommet noget tættere på de højere, faste priser. Til dig er der godt nyt. Nu falder spotmarkedet igen, fordi nedbøren også gør det i hele Norden, lyder det i analysen.

Skubber prisen ned

Vandreservoirerne er ifølge AgroMarkets allerede 92 procent fyldte, og det er markant mere end normalt. Faktisk skal vi 13 år tilbage for at finde samme høje fyldningsgrad.

- For ikke at risikere oversvømmelser skal der laves strøm - og gerne meget strøm. Det skubber priserne ned, og nedbøren forstærker prisfaldet, lyder det fra AgroMarkets, der tilføjer, at der allerede er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet, og at de nuværende dyk for øjeblikket ikke er set lavere siden august måned.

Konklusionen fra AgroMarkets er: køb strøm til spotpris.

mip

Læs også