At produktionen af oksekød er på vej retur i Europa, er næppe en stor overraskelse for de fleste. De røde bøffer har i lang tid været fremhævet som en klimasynder hos de europæiske forbrugere, og det har fået nogle til at vælge kødet fra. Ifølge tal fra Europa-kommissionens egen database, Agridata, og kommissionens eget ekspertudvalg var forbruget af oksekød i 2022 på 10,2 kg pr. indbygger, mens man i 2024 forventer et forbrug på 9,4 kg. Det svarer til en nedgang på knap otte procent.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement

Finans