Danish Crown: Stabilitet trods årstiden

For anden uge i træk er noteringen for både slagtesvin og søer uændret på hhv. 11,00 kr. og 7,50 kr.

Trods årstiden er det fortsat stabilitet, der er kendetegnet for det europæiske marked for grisekød. Især de nordeuropæiske interessenter mærker en balance mellem udbud og efterspørgsel, der gør, at markedet er stabilt.

- Der er fortsat en jævn afsætning på stort set alle delstykker, som gør, at afsætningen forløber fornuftigt. Dog foregår handlen med relativt kort horisont, fordi markedet traditionelt oplever en stigning i udbuddet, når temperaturen falder, og derfor er der ikke nogen, der vil binde sig for længere perioder ad gangen, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Billedet er det samme i landene udenfor Europa, hvor efterspørgslen også bedst kan beskrives som jævn.

- Det er med til at give en bund under afsætningen, at eksporten til vores traditionelle markeder også kører med i et jævnt tempo. Handlen er ikke løftet voldsomt, men de markeder, som traditionelt har haft en efterspørgsel på vores produkter, er kommet bedre med, og det giver et bredere fundament under vores afsætning, siger Mads Stougaard i en meddelelse.

Slagterigiganten oplyser desuden, at man udsætter 15.000 grise til uge 42, da tilmeldingen til denne uge har været relativt høj. Men hvis tilmeldingen til den kommende uge bliver som forventet, går man hos Danish Crown ud fra, at der vil være slagtet op ved udgangen af næste uge.

Læs også