Kødforbruget ligger meget stabilt
På trods af globale tendenser og skiftende forbrugsvaner har det europæiske kødforbrug pr. indbygger forblevet bemærkelsesværdigt stabilt siden år 2000.

Traditionelle kostvaner i mange europæiske lande inkluderer kød som en central del af måltiderne, hvilket kan bidrage til det vedvarende forbrug. Arkivfoto
Kødforbruget pr. indbygger i Europa har i gennemsnit ligget meget stabilt siden år 2000. Der kan dog være omfordeling, eksempelvis falder forbruget af svinekød, som bliver kompenseret af stigende forbrug af specielt kyllingkød.
En nylig analyse af kødforbruget i Europa afslører en bemærkelsesværdig stabilitet over de sidste to årtier. Siden år 2000 har det gennemsnitlige kødforbrug pr. indbygger ligget omkring 69 kg årligt, med kun mindre udsving i perioden.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her