Hollandsk svineeksport er faldet markant

Utiltrækkende priser i Tyskland betyder, at flere hollandske dyr sælges til indenlandske slagterier. Den hollandske svineeksport lider også, skriver mediet Fleischwirtschaft.de.

Holland eksporterede betydeligt færre svin i første halvdel af 2021 end i samme periode sidste år, men slagtningen hos indenlandske kødproducenter steg til gengæld. Det skriver Fleischwirtschaft.de.

- Ifølge data fra Dutch Enterprise Agency (RVO) blev i alt 3,81 millioner svin solgt til andre EU-lande i de første 25 kalenderuger i år, et fald på næsten 461.000 dyr eller 10,8 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Da flere dyr tilsyneladende forblev i landet, steg antallet af slagtesvin med omkring 550.000 dyr eller 7,5 procent til næsten 7,84 millioner dyr, skriver Fleischwirtschaft.de, der konstaterer, at faldende levende eksport og flere egne slagtninger også for nylig blev observeret i Danmark.

Voldsomt fald

Den hollandske eksport af slagtesvin oplevede det kraftigste fald. Især mængden af slagtede dyr, der blev sendt til Tyskland, faldt (med 54,8 procent).

På den anden side er det hollandske salg af smågrise til Spanien steget på grund af de høje priser der, beretter mediet.

Læs også