Stor købsinteresse efter hvede – men hvor er sælgerne?

Det er normalt sælgerne af hvede, der er aktive hen over sommer og høst. Men det er ikke tilfældet i år. Køberne er der ifølge forlydender mange af i de her dage, men sælgerne har trukket sig efter de seneste ugers begivenheder på hvedemarkedet blandt andet her i Europa. Det betyder, at hvedeprisen er skudt kraftigt i vejret hen over de seneste uger set i forhold til en mere afdæmpet prisstigning for majs og sojabønner.

Dagsgraf: CBOT-hvede vs. majs i US-cent pr. bushel
Hvor den amerikanske hvedepris på afgrødebørsen i Chicago er gået op med godt 15 procent siden den 7 juli, er prisen for majs i Chicago i samme periode blot gået op med 8 procent. Det er med andre ord hvedeprisen, der lige nu er det stærkeste ben i det samlede afgrødekompleks.

Høstesæsonen er normalt ensbetydende med et stort salgspres på hvedeprisen. Der har da også været et større pres på hvedeprisen hen over forår og starten af sommer. Men efter sidste uges prisstærke rapport fra USDA og efter ugunstige vejrforhold har salgssiden af hvedemarkedet trukket sig. Der bliver dog fortsat handlet en hel del hvede ude på eksportmarkedet. Nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer således, a

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Spekulanterne er nervøse
Efterspørgslen efter korn overrasker
Høstpresset der udeblev for kornpriserne
Bytte- og købssignal fra AgroMarkets
Ringe udbytter for US-hvede
Fortsat stor kinesisk import, men kæmpe farm er på vej