Afgrødepriserne begynder at pege nedad

Det begynder at se lidt tungt ud for afgrødepriser verden over, og der begynder nu at indfinde sig negativ divergens i prisgrafen for hvede på MATIF i forhold til de tekniske indikatorer. Det er normalt et tegn til en periode med prisfald. Ikke kun for hvede, men sådanne set også for andre store afgrøder så som soja og majs.

MATIF-hvede, december 2021, i euro pr. ton
Det har været et godt år for planteavlere og hvedeproducenter. Men det kan ændre sig pludseligt. Således banker hvedeprisen ligesom prisen for sojabønner og for majs på i nedadgående retning i de her dage. Derudover er der tale om negativ divergens, hvilket er tegn til, at læsset snart kan vælte.

Som jeg beskrev det her i avisen forleden, så er hvedeprisen for så vidt fortsat i opadgående tendens på afgrødebørsen MATIF i Paris. Men det kan snart ændre sig, hvis vi kigger på de tekniske indikatorer, der forsøger at forudsige prisudviklingen for netop hvedeprisen. Her er der således ved at udvikle sig negativ divergens imellem indikatorerne og prisgrafen. Det vil på godt dansk sige, at alt imens prisgrafen fortsat er opad

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også