Sonotering falder med 50 øre

Danish Crown sænker fra på mandag sonoteringen med 50 øre til 5,70 kroner pr. kg, mens de øvrige noteringer er uændrede.

Danish Crowns svinenoteringer er uændrede i næste uge på nær sonoteringen, der falder med 50 øre. Grisenoteringen er således fortsat 8,70 kr.

- Presset på det europæiske marked for fersk grisekød er igen stigende. Store mængder kød fra især Spanien flyder ud over det meste af Europa, og det sætter sine spor, skriver Danish Crown i en markedskommentar.

- Antallet af slagtninger stiger altid i Spanien hen over efteråret, når temperaturerne falder. I år kommer det på ryggen af den bratte opbremsning i eksporten til Kina, så vores spanske kollegaer er i markedet for at kapre kunder lige nu, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Flere kampagner

De seneste statistikker viser, at eksporten af grisekød ud af Europa hen over sommeren lå over 100.000 tons lavere hver måned, end den gjorde til og med april i år. Det er på månedsbasis mere end den samlede eksport fra Danmark til ikke EU-lande. Derfor er udbuddet af grisekød i Europa steget med over fem procent, og en så markant ændring tager noget tid for markedet at absorbere.

- Det er meget tydeligt, at der nu kommer flere kampagner for både fersk og forarbejdet grisekød over hele Europa. Der er dog fortsat mangel på arbejdskraft mange steder, og det betyder, at mange kæmper for at finde hænder nok til at udbene og forarbejde de varer, som detailhandlen og foodservice-kunderne efterspørger, men grundlæggende er det positivt, at vi ser en øget aktivitet, siger Lars Albertsen.

Mens Europa er præget af et stort udbud, så er der fortsat en jævn efterspørgsel fra Japan og det meste af Asien - dog med undtagelse af Kina, hvor indkøberne fortsat forholder sig afventende.

Læs også