Svinenoteringen er uændret

Noteringen er uændret 8,40 kroner for slagtesvin og 4,70 kroner for søer fra på mandag, meddeler Danish Crown.

Danish Crown fastholder noteringen for slagtesvin på 8,40 kroner og noteringen for søer på 4,70 fra på mandag.

Selskabet skriver i sin markedsberetning, at det europæiske marked for fersk grisekød ser ud til at have stabiliseret sig på et meget lavt prisniveau, hvor varerne flyder jævnt.

- Det er blandt andet en god efterspørgsel på delstykker fra Østeuropa, der har været med til at stabilisere markedet. Følgevirkningerne af afrikansk svinepest har ramt lande som Polen, Rumænien og Bulgarien, så de nu må importere. Prisen er det helt afgørende parameter for de fleste aktører på de markeder og derfor køber de især ind i Tyskland og Belgien, men det har stadig en stabiliserende effekt i markedet, fortæller Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Julehandel står for døren

Der er en god efterspørgsel på brystflæsk, bove, skinkemuskler og småkød til forarbejdningsindustrien. Priserne på kamme og bacon er stabile, mens efterspørgslen på forender og skinker er i bedring.

- Der går stadig 3-4 uger, inden vi begynder at mærke julehandlen i Europa. Hvor stor den bliver er svær at spå om på nuværende tidspunkt, fordi der er stor usikkerhed omkring Covid-19 i mange lande. Det er ikke kritisk for vores salg, at smittetallene lige er nu stigende i store dele af Europa, men hvis det fører til stramning af restriktionerne op mod jul, så kan det hurtigt få betydning, siger Kasper Lenbroch

Til markederne udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra Japan, mens eksporten til Kina fortsat er i lavt gear.  

Læs også