Svinenotering står fortsat stille

I den kommende uge topper julehandlen på tværs af Europa, når det handler om salget af fersk grisekød. Salget er godt, men Covid-19 restriktionerne har taget toppen af efterspørgslen, meddeler Danish Crown, der fastholder en svinenotering på 8,40 kroner.

Svinenoteringen på 8,40 kroner er også uforandret i næste uge hos Danish Crown. 

- Julen 2021 vil blive husket som den jul, hvor vi gennem en måned stod i startblokkene klar til at løfte priserne, men startskuddet kom desværre aldrig. Normalt stiger efterspørgslen altid hurtigere i ugerne op til jul, end de europæiske slagterier kan følge med til. Det punkt har vi snuset til i flere uger, men på tværs af Europa er udbuddet af kød steget i takt med efterspørgslen, og det har spændt ben for prisstigningerne, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Julevarer som udbenede skinker, kamme til flæskesteg, brystflæsk til bacon og bove til farsvarer som medisterpølse sælges godt. Afsætningen af skinker med ben og forender er knap så godt, fordi udbeningskapaciteten i Europa bredt set er en flaskehals.

- Det kan markedet ikke bære

- I Tyskland steg noteringen i går med tre cent, men det kan markedet ikke bære, og derfor var de største slagterier hurtige til at melde ud, at de i den kommende uge betaler huspriser for grisene, som svarer til noteringen i sidste uge. Set i et større perspektiv, så er den manglende stigning i priserne den seneste måned formentlig også et udtryk for, at en del aktører har benyttet julen til at få brugt eller solgt nogle af de varer, som de havde frosset ind hen over det seneste år, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens interessen fra Kina er meget sløv lige nu, fordi varerne ikke kan nå frem inden Kinesisk Nytår den 1. februar

 

Læs også