Danish Crowns svinenotering står stille

Der sker ingen forandring med slagtesvinenoteringen i uge 42.

Markedet for grisekød i Europa har ikke ændret sig meget den seneste uge. Der er en stabil efterspørgsel på dansk kød, og den kommende julehandel begynder at fylde mere og mere i hverdagen. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således fastholder slagteriet noteringen for slagtesvin på 12,40 kroner pr. kg i uge 41.

- Sideløbende med den handel vi har fra uge til uge, har vi lige nu fokus på perioden fra midten af november og frem til jul. Der ligger en kæmpe opgave i at få optimeret både produktionen og salget, så vi kan møde vores kunder bedst muligt. Vi er allerede i gang med at producere de produkter, som vi har solgt på frost, og indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at inflationen vil ramme julehandlen specielt hårdt, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Mens salget af fersk kød i Europa koncentrerer sig om de faste kunder, så ligger eksporten af frosne produkter ud af Europa fortsat på et jævnt niveau. Priserne i Asien har stadig ikke fået det løft, som vi har set i Europa hen over sommeren. Særligt salget til Japan handicappes af en lav kurs på yen i øjeblikket, så derfor jagter vi alternativer over hele verden. 

Udsætter 67.500 grise

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til uge 41 igen været høj, og det betyder, at der bliver behov for at udsætte cirka 67.500 grise til uge 42.

- Med den forventede tilmelding til næste uge, forventes antallet af udsatte grise at blive reduceret til ca. 55.000 ved ugens udgang, skriver virksomheden om slagtesituationen.

Der udsættes 550 søer til uge 42.

Læs også