Uændret svinenotering

Det vilde ridt de seneste uger på det europæiske marked for grisekød får nu den konsekvens, at Danish Crown ikke som planlagt sænker noteringen med 30 øre i næste uge. Den forbliver i stedet uændret på 13,30 kroner frem til mandag den 6. januar.

- Markedet i Europa har været meget trægt hen over efteråret, men gennem de seneste uger er priserne løftet, og derfor kan vi også holde noteringen lidt højere, end vi forventede, da vi i starten af november meldte noteringen ud for perioden frem til nytår, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er et godt marked for alle dele af grisen, men det er særligt de typiske »juleudskæringer« som skinke og kamme, der er steget i pris de seneste uger.

- Da vi meldte noteringen ud i november, skete det med udgangspunkt i den del af vores varer, vi allerede havde solgt på det tidspunkt. Samtidig ville vi gerne give ejerne klar besked om prisen på grisen, så vi fik en jævn tilførsel af grise frem til midten af december, hvor aktiviteten i markedet falder en del, siger Lars Albertsen.

Der er en stigende interesse for dansk grisekød fra Japan og andre lande i Sydøstasien.

Danish Crown udsætter omkring 70.000 grise til slagtning i uge 51.
 
- Den forventede tilmelding til næste uge er mindre, og derfor forventes det, at der udsættes omkring 40.000 grise til uge 52, lyder det fra Danish Crown.
 
- For søernes vedkommende er der udsat 200 søer til uge 51, og med den fastlagte kapacitet forventes det, at der vil være omkring 600 søer i overskud til uge 52.

Læs også