Danish Crown: Coronavirus giver usikkerhed

Udbruddet af corona-virussen i Kina giver usikkerhed for produktivitieten og dermed det økonomiske drive i det store land, og det mærker man også til hos Danish Crown.

Torsdag melddeler Danish Crown, at noteringen for slagtesvin ikke ændrer sig i den kommende uge. Udmeldingen kommer ellers efter, at, som kan læses andetsteds i denne avis, at priserne i Tyskland stiger markant. Men den store fokus, som virussen har på svinekød, giver usikkerher for Danish Crown, selv om efterspørgslen ikke umiddelhart er faldet.

- Vi er selvfølgelig stærkt berørte af, at udbruddet af corona-virus har sat Kina i en tilstand, hvor virksomheder med mere kun kører på lavt blus. Det sætter pres på logistikken, når vores varer sendes til Kina. På trods af de svære betingelser holder vi fortsat et niveau i Kina, man kan kategorisere som normalt, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Til resten af Asien er der fortsat en bred afsætning, mens de japanske og australske markeder oplever god efterspørgsel.

Torsdagens udmelding gælder både for slagtesvin og søer. Slagtesvinenoteringen er dermed fortsat på 14 kroner kiloet for tredje uge i træk. For søer ligger noteringen også stadig uændret på 10,40 kroner.

hka

 

Læs også