bannerPos

Danish Crown: Coronavirus giver usikkerhed

For anden uge i træk ligger den danske slagtesvinenotering stabilt på 14 kroner kiloet.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-02-2020 14:27
Udbruddet af corona-virussen i Kina giver usikkerhed for produktivitieten og dermed det økonomiske drive i det store land, og det mærker man også til hos Danish Crown.

Torsdag melddeler Danish Crown, at noteringen for slagtesvin ikke ændrer sig i den kommende uge. Udmeldingen kommer ellers efter, at, som kan læses andetsteds i denne avis, at priserne i Tyskland stiger markant. Men den store fokus, som virussen har på svinekød, giver usikkerher for Danish Crown, selv om efterspørgslen ikke umiddelhart er faldet.

- Vi er selvfølgelig stærkt berørte af, at udbruddet af corona-virus har sat Kina i en tilstand, hvor virksomheder med mere kun kører på lavt blus. Det sætter pres på logistikken, når vores varer sendes til Kina. På trods af de svære betingelser holder vi fortsat et niveau i Kina, man kan kategorisere som normalt, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Til resten af Asien er der fortsat en bred afsætning, mens de japanske og australske markeder oplever god efterspørgsel.

Torsdagens udmelding gælder både for slagtesvin og søer. Slagtesvinenoteringen er dermed fortsat på 14 kroner kiloet for tredje uge i træk. For søer ligger noteringen også stadig uændret på 10,40 kroner.

hka

 

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.
Side 1 af 1849 (36976 artikler)Prev1234567184718481849Next