bannerPos

Danish Crown: Coronavirus giver usikkerhed

For anden uge i træk ligger den danske slagtesvinenotering stabilt på 14 kroner kiloet.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-02-2020 14:27
Udbruddet af corona-virussen i Kina giver usikkerhed for produktivitieten og dermed det økonomiske drive i det store land, og det mærker man også til hos Danish Crown.

Torsdag melddeler Danish Crown, at noteringen for slagtesvin ikke ændrer sig i den kommende uge. Udmeldingen kommer ellers efter, at, som kan læses andetsteds i denne avis, at priserne i Tyskland stiger markant. Men den store fokus, som virussen har på svinekød, giver usikkerher for Danish Crown, selv om efterspørgslen ikke umiddelhart er faldet.

- Vi er selvfølgelig stærkt berørte af, at udbruddet af corona-virus har sat Kina i en tilstand, hvor virksomheder med mere kun kører på lavt blus. Det sætter pres på logistikken, når vores varer sendes til Kina. På trods af de svære betingelser holder vi fortsat et niveau i Kina, man kan kategorisere som normalt, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Til resten af Asien er der fortsat en bred afsætning, mens de japanske og australske markeder oplever god efterspørgsel.

Torsdagens udmelding gælder både for slagtesvin og søer. Slagtesvinenoteringen er dermed fortsat på 14 kroner kiloet for tredje uge i træk. For søer ligger noteringen også stadig uændret på 10,40 kroner.

hka

 

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.
Side 1 af 1772 (35439 artikler)Prev1234567177017711772Next