Foderet skal sikres

Gunstige priser på foderråvarer og udsigt til stigende kødpriser bør få husdyrproducenterne til at sikre sig langsigtede foderkontrakter. Udgangspunktet for at skabe et godt dækningsbidrag har sjældent været bedre.

Har man ikke fået sikret sig sit foder langt ind i fremtiden, så er det med at få det gjort.

Det var den klare anbefaling fra Peter Arendtr, minAgro, til de danske husdyrproducenter på gårsdagens møde i Fredericia.

- Man skal dække sig af langsigtet nu. Soja har ligget lavt i fire år. Men forsyningssituationen strammer til, og der bliver mindre soja tilgængeligt på verdensmarkedet. Og jeg tror ikke, soja bliver billigere end nu. Så man skal få sig dækket af, så man kan have et rigtigt fornuftigt dækningsbidrag på sine grise, pointerede Peter Arendt.

Hvede og raps skal op

Han ser samtidig tendenser til, at foderhvede også skal op i pris. Australien lider således under tørke, og selvom forsyningssituationen på verdensmarkedet er høj, så stiger det globale forbrug også.

- Der skal ikke gå det mindste galt i den europæiske hvedehøst 2020, før der kan komme mærkbare stigninger. Også hvede skal man derfor dække sig af på, anbefaler Peter Arendt.

Han peger samtidig på, at raps er steget kraftigt i 2019, og at det sandsynligvis er et mønster, der fortsætter næste år.

- Rapsen vil trække hvede med op. Og vi ser lignende tendenser for majs. Derfor er der meget, som taler for, at man får sig dækket af på sit foder, understregede Peter Arendt.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 48

Læs også