bannerPos

Foderet skal sikres

Det går opad med prisen på svinekød. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
19-11-2019 08:10
Gunstige priser på foderråvarer og udsigt til stigende kødpriser bør få husdyrproducenterne til at sikre sig langsigtede foderkontrakter. Udgangspunktet for at skabe et godt dækningsbidrag har sjældent været bedre.

Har man ikke fået sikret sig sit foder langt ind i fremtiden, så er det med at få det gjort.

Det var den klare anbefaling fra Peter Arendtr, minAgro, til de danske husdyrproducenter på gårsdagens møde i Fredericia.

- Man skal dække sig af langsigtet nu. Soja har ligget lavt i fire år. Men forsyningssituationen strammer til, og der bliver mindre soja tilgængeligt på verdensmarkedet. Og jeg tror ikke, soja bliver billigere end nu. Så man skal få sig dækket af, så man kan have et rigtigt fornuftigt dækningsbidrag på sine grise, pointerede Peter Arendt.

Hvede og raps skal op

Han ser samtidig tendenser til, at foderhvede også skal op i pris. Australien lider således under tørke, og selvom forsyningssituationen på verdensmarkedet er høj, så stiger det globale forbrug også.

- Der skal ikke gå det mindste galt i den europæiske hvedehøst 2020, før der kan komme mærkbare stigninger. Også hvede skal man derfor dække sig af på, anbefaler Peter Arendt.

Han peger samtidig på, at raps er steget kraftigt i 2019, og at det sandsynligvis er et mønster, der fortsætter næste år.

- Rapsen vil trække hvede med op. Og vi ser lignende tendenser for majs. Derfor er der meget, som taler for, at man får sig dækket af på sit foder, understregede Peter Arendt.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 48

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next