bannerPos

Foderet skal sikres

Det går opad med prisen på svinekød. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
19-11-2019 08:10
Gunstige priser på foderråvarer og udsigt til stigende kødpriser bør få husdyrproducenterne til at sikre sig langsigtede foderkontrakter. Udgangspunktet for at skabe et godt dækningsbidrag har sjældent været bedre.

Har man ikke fået sikret sig sit foder langt ind i fremtiden, så er det med at få det gjort.

Det var den klare anbefaling fra Peter Arendtr, minAgro, til de danske husdyrproducenter på gårsdagens møde i Fredericia.

- Man skal dække sig af langsigtet nu. Soja har ligget lavt i fire år. Men forsyningssituationen strammer til, og der bliver mindre soja tilgængeligt på verdensmarkedet. Og jeg tror ikke, soja bliver billigere end nu. Så man skal få sig dækket af, så man kan have et rigtigt fornuftigt dækningsbidrag på sine grise, pointerede Peter Arendt.

Hvede og raps skal op

Han ser samtidig tendenser til, at foderhvede også skal op i pris. Australien lider således under tørke, og selvom forsyningssituationen på verdensmarkedet er høj, så stiger det globale forbrug også.

- Der skal ikke gå det mindste galt i den europæiske hvedehøst 2020, før der kan komme mærkbare stigninger. Også hvede skal man derfor dække sig af på, anbefaler Peter Arendt.

Han peger samtidig på, at raps er steget kraftigt i 2019, og at det sandsynligvis er et mønster, der fortsætter næste år.

- Rapsen vil trække hvede med op. Og vi ser lignende tendenser for majs. Derfor er der meget, som taler for, at man får sig dækket af på sit foder, understregede Peter Arendt.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 48

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next