bannerPos

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crowns forventning lige nu til næste uge er, at der vil blive behov for at udsætte cirka 120.000 grise grundet en høj tilmelding.

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
13-08-2020 14:56
Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Andelshaverne i Danish Crown får 10,50 kroner pr. kg for slagtesvinene igen i næste uge. 

Derimod sænker Friland tillægget for økologiske slagtesvin med 75 øre til 24, 40 kroner pr. kg. Noteringen får frilandssvin står stille på 15,75 kroner pr. kg.

Det europæiske marked for grisekød er fortsat præget af ferieperioden i Sydeuropa, hvor mange aktører i forædlingsindustrien først vil være tilbage på fuld kraft i løbet af den kommende uge.

- Markedet er rimelig stabilt. Aktiviteten i foodservice sektoren er fortsat på et lavt niveau. Restauranter og cafeer er fortsat ikke oppe i gear. Der er ingen tilskuere til sportsevents, koncerter er aflyst, og det samme gælder mange af de traditionsrige byfester i Mellemeuropa, og det kan mærkes på efterspørgslen, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Stabilt salg til Kina og Japan

Der er en pæn efterspørgsel på forender, bove og nakker. Afsætningen af kamme, bacon og brystflæsk er stabil, mens priserne på skinker typisk for årstiden siver lidt, fordi de store kunder i Sydeuropa har droslet ned i ferieperioden.

- Nedlukningen i Ringsted har selvfølgelig givet os nogle udfordringer salgsmæssigt, men indtil videre har vi evnet at levere stort set som planlagt til vores faste kunder, og det er helt essentielt på både kort og lidt længere sigt, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en stabilt salg til både Kina og Japan.

Tilmeldingen til denne uge blev højere end forventet i prognosen, og det betyder, at der bliver behov for at udsætte omkring 85.000 grise til uge 34. 

Danish Crowns forventning til næste uge er, at der vil blive behov for at udsætte cirka 120.000 grise grundet en høj tilmelding.

For søernes vedkommende udsættes der 440 søer til uge 34.

 

 

 

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next