bannerPos

Markedsnoter: Grisenoteringen sænket med 30 øre

05-12-2019 22:40

Noteringen på grise falder fra næste uge med 30 øre til 13,30 kroner, oplyser Danish Crown. For søer er den uændret.

Tysk notering på slagtesvin steg

Den tyske slagtesvinenotering steg onsdag med 3 cent til 2,03 euro pr. kg, det svarer til 15,12 kroner.

Udbuddet af slagteklare grise er fortsat ikke tilstrækkeligt til at dække slagteriernes efterspørgsel i Tyskland. Tyske omsættere kæmper hårdt om slagtesvin og driver således priserne opad. Imidlertid kommer den afgørende impuls for den seneste prisstigning ikke fra eksportmarkederne denne gang, men fra det europæiske hjemmemarked, hvor prisniveauet er steget markant i de seneste uger i forbindelse med jul, oplyser Danske Svineproducenter.

Den tyske slagtesvinenotering er nu steget med 18 cent (1,34 kroner) i de seneste fire uger, mens den danske slagtesvinenotering har været uændret.

Løftede priser på fersk grisekød

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det har traditionen tro løftet både priserne og aktiviteten på det europæiske marked for fersk grisekød.

- Udviklingen svarer store træk til de forventninger, vi havde i starten af november, da vi meldte vores notering ud for perioden frem til jul og hen over nytår. Kampen om råvarerne i Europa er hård lige nu, og det har løftet priserne på særligt de udskæringer, der er populære i forbindelse med julen, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork i koncernens Markedsberetning for grisekød.

Det er særligt priserne på skinker, kamme og bove til produktion af pølser, der er steget de sidste uger. Priserne på de øvrige udskæringer er også gået op, men ikke i samme grad.

- Lige nu er det helt åbent, hvordan det europæiske marked vil se ud efter nytår, men vi ser allerede nu et stærkt salg til Kina og Asien igennem hele første kvartal 2020. Vi har allerede en del ordrer til afskibning i januar, og efterspørgslen ud af Europa er generelt rigtig god, så for en gangs skyld ser vi ud til at få en januar måned med stærke priser i stedet for det tilbagefald, der ellers ofte rammer i årets første måned, siger Lars Albertsen.

Slagtning af 65.000 grise udsættes til næste uge

Tilmeldingen til indeværende uge blev stor grundet det varslede noteringsfald i uge 50, og derfor udsættes der omkring 65.000 grise til næste uge, kan man læse i Danish Crowns Markedsberetning for grisekød.

- Den forventede tilmelding til næste uge er også stor, og med den slagtekapacitet, der er til rådighed, forventes det, at det skubbes omkring 60.000 grise til uge 51. Der er planlagt overarbejde lørdag i uge 50 på anlæggene i Blans, Sæby og Ringsted.

Søerne er slagtet op, og kapaciteten tilpasses ud fra tilmeldingen, fremgår det.

 

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next