Markedsnoter: Grisenoteringen sænket med 30 øre

Noteringen på grise falder fra næste uge med 30 øre til 13,30 kroner, oplyser Danish Crown. For søer er den uændret.

Tysk notering på slagtesvin steg

Den tyske slagtesvinenotering steg onsdag med 3 cent til 2,03 euro pr. kg, det svarer til 15,12 kroner.

Udbuddet af slagteklare grise er fortsat ikke tilstrækkeligt til at dække slagteriernes efterspørgsel i Tyskland. Tyske omsættere kæmper hårdt om slagtesvin og driver således priserne opad. Imidlertid kommer den afgørende impuls for den seneste prisstigning ikke fra eksportmarkederne denne gang, men fra det europæiske hjemmemarked, hvor prisniveauet er steget markant i de seneste uger i forbindelse med jul, oplyser Danske Svineproducenter.

Den tyske slagtesvinenotering er nu steget med 18 cent (1,34 kroner) i de seneste fire uger, mens den danske slagtesvinenotering har været uændret.

Løftede priser på fersk grisekød

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det har traditionen tro løftet både priserne og aktiviteten på det europæiske marked for fersk grisekød.

- Udviklingen svarer store træk til de forventninger, vi havde i starten af november, da vi meldte vores notering ud for perioden frem til jul og hen over nytår. Kampen om råvarerne i Europa er hård lige nu, og det har løftet priserne på særligt de udskæringer, der er populære i forbindelse med julen, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork i koncernens Markedsberetning for grisekød.

Det er særligt priserne på skinker, kamme og bove til produktion af pølser, der er steget de sidste uger. Priserne på de øvrige udskæringer er også gået op, men ikke i samme grad.

- Lige nu er det helt åbent, hvordan det europæiske marked vil se ud efter nytår, men vi ser allerede nu et stærkt salg til Kina og Asien igennem hele første kvartal 2020. Vi har allerede en del ordrer til afskibning i januar, og efterspørgslen ud af Europa er generelt rigtig god, så for en gangs skyld ser vi ud til at få en januar måned med stærke priser i stedet for det tilbagefald, der ellers ofte rammer i årets første måned, siger Lars Albertsen.

Slagtning af 65.000 grise udsættes til næste uge

Tilmeldingen til indeværende uge blev stor grundet det varslede noteringsfald i uge 50, og derfor udsættes der omkring 65.000 grise til næste uge, kan man læse i Danish Crowns Markedsberetning for grisekød.

- Den forventede tilmelding til næste uge er også stor, og med den slagtekapacitet, der er til rådighed, forventes det, at det skubbes omkring 60.000 grise til uge 51. Der er planlagt overarbejde lørdag i uge 50 på anlæggene i Blans, Sæby og Ringsted.

Søerne er slagtet op, og kapaciteten tilpasses ud fra tilmeldingen, fremgår det.

 

Læs også