Kinesisk import af svinekød eksploderer trods coronavirus

En ny opgørelse viser, at den kinesiske import af svinekød er steget markant i løbet af årets første to måneder, set i forhold til samme periode sidste år. Det til trods for, at udbruddet af coronavirus i februar måned i år var på sit højeste i landet og flere havne derfor var lukket ned for at undgå yderligere spredning af den frygtede sygdom.

Kinas import af svinekød hen over januar og februar måned var ikke mindre end 158 procent over importen af svinekød i samme periode sidste år. Således viser en ny opgørelse, at Kina i årets to første måneder har importeret 560.000 tons svinekød. Det er ret overraskende, at Kina trodsalt har formået at få importeret så stor en mængde af svinekød hen over januar og især februar måned i &arin

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også