bannerPos

Kinesisk import af svinekød eksploderer trods coronavirus

Ugegraf: CME Slagtesvin i US-cent pr. pund Den amerikanske svinepris kommer en anelse op, men virker stadig billig. Til sammenligning koster svinekød seksgange så meget i Kina, som svinekød koster i USA.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
24-03-2020 21:30
En ny opgørelse viser, at den kinesiske import af svinekød er steget markant i løbet af årets første to måneder, set i forhold til samme periode sidste år. Det til trods for, at udbruddet af coronavirus i februar måned i år var på sit højeste i landet og flere havne derfor var lukket ned for at undgå yderligere spredning af den frygtede sygdom.

Kinas import af svinekød hen over januar og februar måned var ikke mindre end 158 procent over importen af svinekød i samme periode sidste år. Således viser en ny opgørelse, at Kina i årets to første måneder har importeret 560.000 tons svinekød. Det er ret overraskende, at Kina trodsalt har formået at få importeret så stor en mængde af svinekød hen over januar og især februar måned i år, hvor flere af landets havne måtte lukke ned for at stoppe spredning af coronavirus. Ikke desto mindre er det den skinbarlige virkelighed, der indikerer at Kina uanset hvordan verden ser ud, har et enormt stort behov for stadig at importere svinekød, så befolkningen kan få det kød de elsker allermest.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next