bannerPos

Markedsnoter: Amerikansk majs kan overraske

14-08-2019 17:14

Efterveerne fra mandagens Wasde-rapport om verdens afgrøder prægede i forgårs stadig afgrødemarkedet, hvor sælgerne ikke helt var færdige med at afhænde deres positioner i majsen.

Men der bør fortsat tillægges en risikopræmie til majsen i Chicago, forløbet af sæsonen indtil videre taget i betragtning, vurderer Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

Skepsissen er også fortsat stor blandt de amerikanske landmænd i forhold til, om det amerikanske landbrugsministerium USDA’s estimater for høstarealet holder vand. Mange mener således ifølge Jyske Bank, at USDA estimerer arealet og udbyttet for højt.

Prisen på palmeolie kan smitte rapsprisen

EU har indført tariffer på op til 18 procent på biodiesel, baseret på blandt andet vegetabilske olier, fra Indonesien som et modsvar til den indonesiske regering, der påstås at give konkurrenceforvridende subsidier til producenter i landet. Det skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Nyheden har dog begrænset indflydelse for prisudviklingen på palmeolien, primært fordi tarifferne på forhånd i en vis udstrækning var ventet, skriver banken, og tilføjer, at palmeolien i forgårs fortsatte den seneste måneds optur og ramte det højeste niveau i fire måneder på et overraskende fald i de malaysiske lagre for juli, på en stærk eksport.

- Vi fastholder vores positive syn på vegetabilsk olie. Vi forventer denne udvikling vil smitte af på rapsfrøene, hvor der tilmed er en god fundamental case, grundet stramme europæiske forsyninger, på hvilken baggrund vi anbefaler rapsproducenter at afvente salg, lyder det fra Jyske Bank.

Fortsat sund vækst i Danmark

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at BNP-væksten i årets andet kvartal foreløbigt er opgjort til 0,8 procent.

Det er umiddelbart en stor positiv overraskelse, der viser, at svækkelsen i den globale økonomi og den store usikkerhed fra handelskrigen mellem USA og Kina foreløbigt er prellet af på dansk økonomi, skriver Nykredit i en kommentar.

Der er dog en usikkerhed på +/- 0,5 procentpoint på BNP-tallet, så man skal tage tallet med forbehold. Hvorom alting er, så er der ifølge Danmarks Statistik tale om, at fremgangen i BNP ses bredt i økonomien, hvor særligt industrien og transportsektoren har bidraget positivt til den markante vækst.

- Det er naturligvis bemærkelsesværdigt, at særligt eksporten og industriproduktionen har vist fremgang på et tidspunkt med handelskrig og aftagende vækst på vores eksportmarkeder. Det vidner om, at den mindre konjunkturfølsomme eksport af medicin, vindmøller og landbrugsprodukter foreløbigt har klaret sig fornuftigt på trods af nedgangen i den globale vækst, skriver Nykredit.

Tyske svinepriser stiger igen

Onsdag steg den tyske notering på slagtesvin med tre eurocent, så noteringen nu er over 14 kroner.

Den tyske omsætterorganisation VEZG har sat noteringen på tyske slagtesvin op med tre eurocent, hvilket svarer til 22 øre. Dermed er noteringen syd for grænsen på 14,01 kroner. efter vedvarende stigninger de seneste uger.

Stigningen skyldes at udbuddet af slagteklare grise nemt kan afsættes, selvom udbuddet af grise er let stigende. Det skriver Danske Svineproducenter.

På det tyske hjemmemarked stiger efterspørgslen efter svinekød, da ferietiden efterhånden slutter i de enkelte tyske delstater. På eksportmarkederne begynder specielt Kina med at bestille større mængder svinekød.

I sidste uge er prisen for hele slagtekroppen imidlertid kun steget med 4 eurocent, mens den tyske slagtesvinenotering er steget med 7 eurocent. Det viser, at det tager lidt tid at realisere prisforhøjelser på kødmarkederne, selvom slagteklare grise lige nu er en mangelvare på det tyske marked.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next