bannerPos

Markedsnoter: Amerikansk majs kan overraske

Redaktionen

14-08-2019 17:14

Efterveerne fra mandagens Wasde-rapport om verdens afgrøder prægede i forgårs stadig afgrødemarkedet, hvor sælgerne ikke helt var færdige med at afhænde deres positioner i majsen.

Men der bør fortsat tillægges en risikopræmie til majsen i Chicago, forløbet af sæsonen indtil videre taget i betragtning, vurderer Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

Skepsissen er også fortsat stor blandt de amerikanske landmænd i forhold til, om det amerikanske landbrugsministerium USDA’s estimater for høstarealet holder vand. Mange mener således ifølge Jyske Bank, at USDA estimerer arealet og udbyttet for højt.

Prisen på palmeolie kan smitte rapsprisen

EU har indført tariffer på op til 18 procent på biodiesel, baseret på blandt andet vegetabilske olier, fra Indonesien som et modsvar til den indonesiske regering, der påstås at give konkurrenceforvridende subsidier til producenter i landet. Det skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Nyheden har dog begrænset indflydelse for prisudviklingen på palmeolien, primært fordi tarifferne på forhånd i en vis udstrækning var ventet, skriver banken, og tilføjer, at palmeolien i forgårs fortsatte den seneste måneds optur og ramte det højeste niveau i fire måneder på et overraskende fald i de malaysiske lagre for juli, på en stærk eksport.

- Vi fastholder vores positive syn på vegetabilsk olie. Vi forventer denne udvikling vil smitte af på rapsfrøene, hvor der tilmed er en god fundamental case, grundet stramme europæiske forsyninger, på hvilken baggrund vi anbefaler rapsproducenter at afvente salg, lyder det fra Jyske Bank.

Fortsat sund vækst i Danmark

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at BNP-væksten i årets andet kvartal foreløbigt er opgjort til 0,8 procent.

Det er umiddelbart en stor positiv overraskelse, der viser, at svækkelsen i den globale økonomi og den store usikkerhed fra handelskrigen mellem USA og Kina foreløbigt er prellet af på dansk økonomi, skriver Nykredit i en kommentar.

Der er dog en usikkerhed på +/- 0,5 procentpoint på BNP-tallet, så man skal tage tallet med forbehold. Hvorom alting er, så er der ifølge Danmarks Statistik tale om, at fremgangen i BNP ses bredt i økonomien, hvor særligt industrien og transportsektoren har bidraget positivt til den markante vækst.

- Det er naturligvis bemærkelsesværdigt, at særligt eksporten og industriproduktionen har vist fremgang på et tidspunkt med handelskrig og aftagende vækst på vores eksportmarkeder. Det vidner om, at den mindre konjunkturfølsomme eksport af medicin, vindmøller og landbrugsprodukter foreløbigt har klaret sig fornuftigt på trods af nedgangen i den globale vækst, skriver Nykredit.

Tyske svinepriser stiger igen

Onsdag steg den tyske notering på slagtesvin med tre eurocent, så noteringen nu er over 14 kroner.

Den tyske omsætterorganisation VEZG har sat noteringen på tyske slagtesvin op med tre eurocent, hvilket svarer til 22 øre. Dermed er noteringen syd for grænsen på 14,01 kroner. efter vedvarende stigninger de seneste uger.

Stigningen skyldes at udbuddet af slagteklare grise nemt kan afsættes, selvom udbuddet af grise er let stigende. Det skriver Danske Svineproducenter.

På det tyske hjemmemarked stiger efterspørgslen efter svinekød, da ferietiden efterhånden slutter i de enkelte tyske delstater. På eksportmarkederne begynder specielt Kina med at bestille større mængder svinekød.

I sidste uge er prisen for hele slagtekroppen imidlertid kun steget med 4 eurocent, mens den tyske slagtesvinenotering er steget med 7 eurocent. Det viser, at det tager lidt tid at realisere prisforhøjelser på kødmarkederne, selvom slagteklare grise lige nu er en mangelvare på det tyske marked.

Vestjyllands Andel køber én af landets største specialforretninger

Fra 1. oktober 2019 overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i AgroLand i Vamdrup. I samme forbindelse ændrer grovvareselskabets fysiske butikker navn fra Energi & Hobby til netop AgroLand.

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

- Det er fuldstændig »Klods-Hans«, at man skal være færdig med at høste 20. august

Europaparlamentariker Asger Christensen (V) har bedt EU-Kommissionen om svar på, hvordan de andre lande tolker reglerne, når det kommer til de høstfrister, som danske landmænd skal overholde.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32212 artikler)Prev1234567160916101611Next