Danish Crown Pork: Nu kommer der større udbud

Slagterierne i Tyskland slagter igen mere, og det er med til at skabe et større udbud i Europa nu end for fjorten dage siden. Grisenoteringen holdes dog i ro på 10,30 kroner pr. kg.

Det europæiske marked for grisekød står i en ny virkelighed. Efter et par uger med stabile priser og afventende indkøbere begynder anden runde af konsekvenserne af de ændrede markedsforhold i Tyskland at vise sig.

Det skriver Danish Crown Pork i deres markedsberetning.

- Slagterierne i Tyskland slagter igen mere, og det er med til at skabe et større udbud i Europa nu end for 14 dage siden. Markedet for udbenede og salgsklare varer er fortsat stabilt, men priserne på hele delstykker til udbening presses af et større udbud end normalt, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Volatilt marked

Der er en jævn efterspørgsel på bove, kamme, bacon og brystflæsk, mens priserne på forender og skinker siver som følge af et større udbud.

- Markedet er meget mere volatilt end normalt, så det øjebliksbillede, vi ser i denne uge, kan lynhurtigt ændre sig. Vores fokus ligger på at komme så langt frem i værdikæden som muligt, altså at sælge så meget som muligt enten direkte til detailhandlen og foodservice eller forædlingsfabrikker, der også sælger til de to kundegrupper, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra Kina og et stabilt salg til Japan.

aldo

Læs også